Denetimler başlayacak

ALANYA Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Umut Olgun, 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe giren ekmek tebliği gereği ekmek ve ekmek çeşitleri ürünlerini satan işyerlerinde uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

Erkan UYSAL Olgun, "Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri hariç ekmek çeşitleri ve diğer ekmek çeşitleri üretim yerleri de dahil olmak üzere ambalajlı olarak piyasaya arz edilir. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler satış noktasına getirildiğinde, ekmek kasaları açıkta bırakılmaz, zemin ve dış ortamla teması engellenir, palet üzerinde olacak şekilde temiz bir ortama konulur. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler, satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgahında muhafaza edilir ve satıcı kontrolünde satılır. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satışa sunulduğu ekmek dolapları veya tezgahları açıkta bırakılmayacak şekilde kapalı bir ortama konulur. Ekmek ve ekmek çeşitleri ürünlerini tüketiciye arz eden yerler, tam buğday ekmeği veya tam buğday unlu ekmek ve kepekli ekmek de bulundurmak zorundadır. Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekten hariç ekmek çeşitleri ve diğer ekmek çeşitleri üretim yerleri de dahil olmak üzere ambalajlı olarak piyasaya arz edilir. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerde 'tuz ilave edilmemiştir' veya 'katkısızdır' ifadelerinin kullanılmak istenmesi durumunda, bu ifadeler ile üretici firma adı ve gramaj bilgilerini içeren üretici işaretlerinin ürünlerin üzerinde yer alması zorunludur. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler kasap, manav ve pazar gibi yerlerde satılamaz" dedi.

#

03 Tem 2012 - 01:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber