Demirtaş'tan flaş iddia

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'da 95 kişinin öldüğü saldırının meydana geldiği tren garı kavşağındaki anma töreninde konuştu

DEMİRTAŞ,

"Yüreğimiz yanıyor. Şu ana kadar maalesef 128 yoldaşımızı yitirdik. İntikam ve kinle hareket etmeyeceğiz. Ama hesabını da soracağız. 1 Kasım da bunun ilk adımıdır. Sizin bitişinizin sonu 1 Kasım olacak. Kasım'da diktatörü devirmek başkadır, diyeceğiz ve oradan başlayacağız işe" dedi.

"DİKTATÖRLERİN EN KORKTUKLARI ŞEYİ YAPMAYA GELİYORLARDI"

Saldırının gerçekleştiği noktada, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in ardından, açıklama yapan Demirtaş, "Dün burada on binlerle, yüz binlerle ülkenin dört bir köşesinden bu barbar ve faşizan anlayışa karşı barışı, özgürlüğü, demokrasiyi savunan sizler gibi yiğit insanlar olacaktı. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Ermenisi, Sünnisi, Alevisi ama her birinin yüreğinde barış türküsü olacaktı. En korktukları şeyi yapmaya geliyorlardı diktatörlerin. Halkların birlikteliğini, ezilenlerin gücünü Sıhhiye'de göstermeye geliyorlardı. Faşizmin en korktuğu şey budur. Biz bunu inadına, ısrarla yapmaya devam edeceğiz. Ezilenler olarak ısrarla yan yana duracağız. İnadına özgürlük, inadına direniş diyeceğiz" diye konuştu.

"ELBETTE HESAP SORACAĞIZ"

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından 95 olarak açıklanan Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 128 olduğunu öne süren Demirtaş, "Yüreğimiz yanıyor. Şu ana kadar maalesef 128 yoldaşımızı yitirdik. Yüzlerce yaralı kardeşimiz var. Dün akşamdan bu yana cenazelerimizi aileleriyle birlikte sonsuzluğa uğurlamaya başladık. Gittiği her yerde yoldaşlarımızın yüz binlerle uğurlanması lazım. Bugün biz de yastayız, üzgünüz ama öfkeliyiz. Elbette hesap soracağız, diyerek buradan kardeşlerimizi uğurlayacağız. Gün gelecek, devran dönecek. O günler de uzak değil. Siz bu ülkeyi teslim aldık. Devlet bizim malımız, ülke bizim malımız; diyenler halka hesap vereceksiniz. O günler gelsin diye sizlere inat direnerek kazanacağız" ifadelerini kullandı.

"BİZİ KATLEDENLERLE ACIDA NASIL BULUŞALIM?"

Devletin, Ankara'da meydana gelen saldırıyı önlemediğini ve saldırının önünü açtığını savunan Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saldırı sonrası açıklamalarını eleştirerek "Dünden bu yana Ankara'nın göbeğinde kuş uçsa kanat çırpsa haberi olan devlet, Ankara'nın göbeğinde bir katliamı önlememiştir. Önünü açmıştır. Diyarbakır'daki, Suruç'taki gibi. Dün akşamdan bu yana Başbakan yaptığı açıklamanın yarısından fazlasını bize tehdide ayırmıştır. Bizi suçlamaya ayırmıştır. En azından acıda, katliamda birleşebilmeyi çok isterdik ama biz katillerimizle acıda nasıl buluşalım? Bizi katledenlerle, arkamızdan sırıtıp gülenlerle biz acıda nasıl buluşalım? Faşizmle acıda nasıl buluşalım? Yoksa yüreğinde vicdanın, insani değerlerin kırıntısını taşıyanlar birleşmiş durumda" şeklinde konuştu.

"GELDİKLERİ YERLERE TABUTLARLA GERİ GÖNDERİYORUZ, AFFETSİNLER BİZİ"

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Demirtaş, "Kaybettiğimiz bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, bütün halkımıza baş sağlığı ve sabır diliyorum. Onlar büyük bir umutla, sevinçle Ankara'ya geldiler. Koruyamadık onları maalesef koruyamadık. Affetsinler bizi. Tabutlarla geldikleri yerlere onları geri gönderiyoruz. Affetsinler bizi. Ama biz geride kalanlar tıpkı onlar gibi dimdik duracağız. Yaşam ve direniş iç içe olacak. Halkımızın şehitleri yolunuz açık olsun" dedi.

11 Eki 2015 - 12:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber