Deftedarlık hazine arazisi satacak

ANTALYA Defterdarlığı, Alanya'daki Hazine arazilerinin bir bölümünü ihaleyle satışa çıkardı.

Defterdar Hidayet Mat yaptığı yazılı açıklamada, atıl vaziyetteki hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması için ihalelere devam edildiğini, bu çerçevede Alanya'daki 25 bin 701 metre kare büyüklüğünde 1 milyon 446 bin 750 TL değerinde 8 Hazine arazisinin 6 Mayıs Perşembe günü Alanya Mal Müdürlüğünde açık ihale usulüyle satılacağını kaydetti. Mat'ın açıklamasına göre, ihalede satışa çıkarılacak arsalardan Bektaş Mahallesinde bulunan 2 bin 437 metre kare büyüklüğündeki, konut alanı olan iki adet taşınmaz, toplam 990 bin TL değer üzerinden satılacak. Aynı ihalede, satışa çıkarılacak arsalardan Mahmutlar beldesindeki 185 bin TL değerindeki 654 metre kare büyüklüğündeki arazinin de imar planında konut alanı olarak ayrıldığı belirtildi. Yeşilöz, Orhan, Öteköy, ve Taşbaşı köylerindeki 131 bin 750 TL değerinde 19 bin 237 metre kare yüz ölçüme sahip 4 parça arazi ise plansız sahada bulunuyor. Kesefli köyündeki 140 bin TL değerinde 3 bin 373 metre kare büyüklüğündeki parsel ise köy yerleşim alanı sınırları içinde yer alıyor. Hidayet Mat, Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirildiğini, bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulandığını hatırlattı. Mat, Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleriyle bu işlemler sırasında düzenlenen belgelerin ise her türlü vergi resim ve harçtan müstesna olduğunu, satışı yapılan taşınmaz malların, satış tarihini takip eden 5 yıl süreyle emlak vergisine de tabi tutulmayacağına işaret etti.

#

29 Nis 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber