DEAŞ'tan sonra Başika köyleri...

Musul'un Başika ilçesine bağlı olan ve peşmerge güçleri tarafından geçtiğimiz günlerde kurtarılan köyler görüntülendi

DEAŞ'IN çekildiği köyler tamamen harabeye dönerken yol üzerlerinde yüzlerce patlayıcı madde bulundu. Başika operasyonunda kurtarılan Tezharap Köyü'nde terör örgütüne ait uzun tüneller bulundu.
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı peşmerge kuvvetleri tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan Başika operasyonu kapsamında DEAŞ terör örgütünden kurtarılan Tezharap Köyü'nde mayın ve patlayıcı temizleme çalışmaları devam ediyor. Peşmerge kuvvetlerinin Başika'dan önceki son sınırı olan Tezharap Köyü'nde DEAŞ terör örgütünün çekilmesinin ardından yaşanan yıkım ilk kez DHA kameraları tarafından görüntülendi.
KÖYÜN HER TARAFI BOMBA DOLU
Tezharap Köyü'nde yaşanan çatışmaların ardından çok sayıda ev harap olurken, DEAŞ terör örgütü mensuplarının kullandığı evlerin de uçak bombardımanı sonucu yıkıldığı görüldü. Operasyondan önce terör örgütü mensuplarının köyün her tarafına mayın ve patlayıcı madde yerleştirdiği dikkat çekerken, döşenen el yapımı patlayıcıların çoğunun halen yol üzerlerinde durduğu görüldü. Peşmerge kuvvetlerinin köy içerisindeki patlayıcıları temizleme çalışmaları devam ederken, köy yolu üzerinde koalisyon uçakları tarafından bombalanmış çok sayıda araç olduğu da görüldü.
DEAŞ'IN TÜNELİ BULUNDU
Operasyondan sonra peşmerge kuvvetlerinin yaptığı aramada Tezharap Köyü'ne uzanan çok uzun bir tünel tespit edildi. Çelik kolonlarla güçlendirilmiş tünel tahta ve naylon ile örtülürken, DEAŞ terör örgütü mensuplarının tünelin üstünü de toprakla kapattığı dikkat çekti. Terör örgütü mensuplarının bu tünellerden peşmerge mevzilerine yaklaşmaya çalıştığı, saldırı yaptıktan sonra ise aynı tünelleri kullanarak köye doğru kaçtığı belirtildi. Bölgede zaman zaman patlayıcı imhası devam ederken, DEAŞ terör örgütünün elindeki bölgelere hava operasyonları da devam ediyor.
PATLAYICI MADDELER İMHA EDİLİYOR
Bölgede bulunan peşmerge kuvvetleri, ele geçirdikleri yerlerde mayın ve patlayıcı aramasına devam ediyor. Musul operasyonu öncesinde bölgenin temizlenmesi ve askeri birliklerin emniyetli bir şekilde Musul'a geçişinin sağlanması için hazırlıklar devam ederken, askeri yetkililer bu çalışma ile Musul'un etrafının patlayıcılardan temizleneceğini belirtti.

28 Eki 2016 - 18:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber