DEAŞ operasyonu!

Terör örgütü DEAŞ'a katılmaları için babaları tarafından Van'dan İstanbul'a gönderildiği iddia edilen küçük yaştaki Y.A ve kardeşi Ö.A.A'nın da aralarında bulunduğu 8 şüpheli, düzenlenen operasyonda gözaltına alındı

ALINAN bilgiye göre, 9 Kasım'da Van Emniyet Müdürlüğü, Ş.A'nın, oğulları Y.A ve Ö.A.A'yı DEAŞ'a katılmaları için İstanbul'a gönderdiğini belirledi.
Duruma ilişkin bilgi verilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 Kasım'da İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na gelen 2 kardeşin kendilerini karşılayan Y.D. ile Sultangazi'de bir adrese gittiğini tespit etti
Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda, Suriye'deki çatışma bölgelerine gitmek üzere hazırlık yaptığı belirtilen 2 çocuk ve beraberindeki 6 kişi yakalandı.
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülen kardeşler ise işlemlerin ardından teyzeleri G.E'ye teslim edildi.
Daha önce evinde kalaşnikof silah ele geçirilen ve terör örgütü El-Kaide üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan, bu suçlara bağlı olarak 3 yıl cezaevinde kaldığı belirtilen baba Ş.A'nın ise Van Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, 2 oğlunu terör örgütü DEAŞ'a katılmaları için değil, dini eğitim almaları için İstanbul'a gönderdiğini söylediği öğrenildi.

03 Ara 2016 - 22:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber