Damlataş 'Şifa' dağıtıyor

Alanya'da 1948 yılında liman inşaatında kullanılmak üzere dinamitle taş çıkarılırken tesadüfen keşfedilen Damlataş Mağarası, astım hastalarının şifa umudu olmaya devam ediyor

ALANYA'DA deniz kenarında yer alan ve her yıl binlerce turistin akınına uğrayan Damlataş Mağarası, doğal güzelliğinin yanı sıra şifa arayan astım hastalarının da ilgi odağı haline geldi. Türkiye'de turizme açılan ilk mağara olarak bilinen Damlataş Mağarası, 1948 yılında iskele inşaatında kullanılmak üzere taş ocağı açılırken, bir dinamit ateşlenmesi sonucu tesadüfen ortaya çıktı. Binlerce yılda oluşan sarkıt ve dikitleriyle dikkati çeken mağaranın ziyaretçi sayısı da her yıl artıyor. 2012'de 248 bin 516 kişinin ziyaret ettiği mağarayı 2013 yılında 295 bin 528 kişi ziyaret etti. Geçen yılki ziyaretçilerin 3 bin 857'sini astım hastaları oluşturdu.

MAĞARADAN ŞİFA DAMLIYOR

Alanya Kültür Merkezi Müdürü Hüseyin Çinal, dünyaca ünlü turistik ve şifa dağıtan mağaralar arasında yer alan Damlataş Mağarası'nın Alanya'nın tanıtımında önemli rol oynadığını söyledi. Ziyaretçi sayısı her geçen gün artan mağaranın astım hastalarına şifa dağıtan önemli merkezlerden biri haline geldiğini belirten Çinal, "Yurt dışından, özellikle yerleşik yaşayan Ruslar'dan önemli ölçüde talep var. Mağara, turizm potansiyelinin yanı sıra sağlık alanında da tercih edilen mekanlar arasında yerini aldı" dedi.

ZİYARETÇİ REKORU KIRDI

Alanya turizminin lokomotifleri arasında yer alan Damlataş Mağarası'nın her yıl olduğu gibi geçen yıl da yerli ve yabancı turistlerin rekor denecek düzeyde akınına uğradığını dile getiren Çinal, "Öğrenciye yüzde 50 indirim uygulanan mağarada normal giriş ücreti 2014 yılı için 4 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Öte yandan kış sezonunda 40 kişinin üzerinde olan gruplara 1 lira 18 kuruşluk fiyat tarifesi uygulanıyor" diye konuştu.

'KIZIM BİR SAATTE İYİLEŞTİ'

Ankara'dan kısa bir süre önce Alanya'ya yerleşen Tuğba Akarca ise 2 yaşındaki kızının Damlataş Mağarası'nda 1 saat kaldıktan sonra nefes darlığından kurtulduğunu söyledi. Yakınlarının tavsiyesi üzerine kızını Damlataş Mağarası'na getirdiğini belirten Tuğba Akarca şöyle konuştu: "Kızım bronşit olduktan sonra hastalığı astıma çeviriyordu. İlaç kullanıyorduk. Alanya'ya taşındıktan sonra Damlataş Mağarası'nın iyi geleceğini söylediler. İlk gelişimizde 1 saat kaldıktan sonra eve gittik ve kızımın rahatladığını fark ettim. Nefes darlığından eser kalmadı." Astım hastası olan Ankaralı öğrenci Hanife Uçgun da, Damlataş Mağarası'na daha önce geldiğini belirterek içerideki ortamın verdiği rahatlığı kısa bir sürede fark edebildiğini söyledi.

02 Şub 2014 - 23:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber