Cumhuriyet davasında flaş gelişme

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve çizerlerine yönelik açılan davanın ilk duruşması bugün verilecek olan ara kararla bitecek. Avukatların savunması bitti. Aranın ardından savcı mütaalasını verdi. Musa Kart dahil 5 kişi için tahliye talep etti. Savcı Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel için tutukluğun devamını istedi. Mahkeme Musa Kurt dahil 7 kişi için tahliye kararı verdi

MAHKEME verdiği kararda Kadri Gürsel, Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Hacı Musa Kart, Güray Tekinöz, Turhan Günay, Önder Çelik ve Hakan Karasinir'in ise tahliyesine karar verildi.

11 Eylül 2017 tarihine ertelendi. Mahkeme Başkanı, "Bu davayı bu yıl içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz" dedi.

AHMET ŞIK’IN SAVUNMASI İÇİN SUÇ DUYURUSU TALEBİ

Savcı Bölükbaşı ayrıca gazeteci Ahmet Şık’ın yaptığı savunma ile ilgili de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasını talep istedi. Mahkeme Musa Kurt dahil 7 kişi için tahliye kararı verdi

BUGÜN NELER OLDU?

Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yönelik açılan davanın 5. ve son oturumu bugün yapılıyor. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada avukatlar ve sanıklar tahliye taleplerine ilişkin söz aldı. Söz alan avukatlardan Ali Rıza Dizdar, sanıkların özgürlüklerinin kısıtlanmasını gerektiren delillerin dosyada olmadığını söyleyerek, “Derhal beraat kararı verilmelidir” dedi. Mahkeme Başkanı ise, derhal beraat kararı koşullarının oluşmadığını belirterek bu talebi reddetti.

Kadri Gürsel’in avukatı İlkan Koyuncu ise, müvekkilinin 9 aydır tutuklu olduğunu hatırlatarak, “Cemaat örgüttür diyen Kadri Gürsel sanık, Fethullah Gülen'in kitaplarını okudum diyen tanık” ifadelerini kullandı.

BYLOCK’LU DENİLEN TELEFON KARAKOLA AİT ÇIKTI

Hikmet Çetinkaya’nın avukatı Burak Oder ise, müvekkilinin Bylock'lu telefondan aranmış olmasının delil olamayacağını söyleyerek, “Hikmet Çetinkaya iddianameye göre Bylock'cu bir polis memuru ile görüşmüş. Numarayı aradığımız da karşımıza karakol çıktı” dedi.

“AHMET ŞIK’IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ TALEP EDİYORUM”

Ahmet Şık’ın avukatı Can Atalay ise, “Ahmet Şık’ın özgürlüğünü talep ediyorum” dedi. Duruşmanın devam ettiği sırada dışarıda ise “Cumhuriyet okuma eylemi” yapıldı. Ellerinde Cumhuriyet Gazetesi’nin bugünkü sayısı olan grup sesli bir şekilde gazeteyi okudu.

28 Tem 2017 - 19:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber