'Alanyalılar kadir kıymet bilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting ve toplu açılış törenleri için geldiği Antalya’da, Alanya’ya yapılan ve yapılacak yatırımlardan da söz etti. Erdoğan, “Antalyalılar ve Alanyalılar kadir kıymet bilir, yapılan hizmetlerin karşılığını verir” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak 'CBK' ile Cumartesi günü saat 18.00'de Antalya'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve diğer protokol mensupları karşıladı. Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı'na ait otobüsle toplu açılış töreninin yapılacağı Kepez Arena yanındaki meydana geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Alanya-Mahmutlar Kuşyuvası yolu üzerindeki 5 tünelden 2’sinin de yer aldığı 376 milyon TL'lik 32 yatırımın toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 376 trilyon toplam yatırım bedeli olan 32 eser ve toplu hizmetin açılışını yapıyoruz” dedi.

‘ALANYA-ANTALYA YOLU ÖNEMLİ’

Eğitimde 10 ayrı eser ve sağlıkta 32 trilyon liralık yatırımın yanı sıra Gazipaşa Devlet Hastanesi ve 17 trilyon liralık Korkuteli Devlet Hastanesi ve Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin tamamlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Antalya Büyükşehir Belediyesi 9 adet yol, 2 içme suyu ve 1 parkı tamamladı. Antalya için çok önemli olan üç yatırım var. Antalya-Alanya Yolu, hem turizm hem ticaret güzergahı. 134 kilometrelik bu güzergahı, Başbakanlığım döneminde bölünmüş yol olarak halletmiştik ancak yol üzerinde çok fazla yerleşim yeri olduğu için, ulaşımda arzu ettiğimiz hızı elde edemedik. Bu amaçla çok sayıda köprülü kavşak inşa ediliyor. Dördünü önce hizmete açmıştık. Bugün de yatırım bedeli 80 trilyon TL olan üç köprülü kavşağın açılışını yapıyoruz. Geçen belediye seçimlerinden bu yana 1 yılda hatta son dört ayda, üç tane köprülü kavşak" diye konuştu.

KUŞYUVASI’NDA İKİ TÜNEL AÇILDI

Konya'yı Antalya'ya bağlayan 5 tünelin inşasının tamamlandığını, ikisinin açılışının gerçekleştirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halep oradaysa arşın Antalya'da. Alanya-Mahmutlar’daki Kuşyuvası Mevkii’nde bulunan, uzunluğu 1,5 kilometreyi geçen tünellerin maliyeti 1,5 trilyon TL. İnşası süren üç tünel de bu yıl içinde tamamlanacak. Antalya ve Alanya’ya hayırlı olmasını diliyorum. Antalya hizmetin kadrini kıymetini bilir” dedi. Antalya için yaptıklarının anlatmakla bitmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göreve geldiğimizde Antalya Havalimanı ihtiyaca cevap verebiliyor muydu? Turistler sefalet içindeydi, bir yerden bir yere gidip gelmek mümkün değildi. Biz süratle 1,5 yılda ikinci terminal binasını yaptık, yeni bir pist ilave ettik. Ondan sonra Antalya Havalimanı rahatladı. Dediler ki 'Gazipaşa, buraya uçuş olmaz, şudur budur'. Yaptık ve hizmete aldık. Bunları biz yaptık. Bak 'cek, cak'la konuşmuyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz, farkımız bu” diye konuştu.

25 May 2015 - 09:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Serhat bey... - alanya kadir kıymet bilir,seni sandıga gömer öerak etme sen....hırsız!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 09:07
02

Aras - Alanyalılar seni sandığa gömer Sayın cumhurbaşkanı! Sen bırak tünel Açılışını falan,bu sene Alanya'ya kaç turist gelicek,Yerleşik yabancılar neden evlerini Satıyor? Ayrıca alanyalılar artık 3 hilalin gölgesinde türk bayrağının şevkatlı gölgesinde olmaktan Onur duyuyor! Alanyalılar Kadir Kıymet bilir ama hırsıza da gereken cevabı verir 7 haziranda evelAllahın izniyle...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 09:07
01

MUSTAFA KAPLAN - evet tayyi̇p rei̇s bi̇z alanya lilar olarak sonuna kadar seni̇nleyi̇z!!!şi̇mdi̇ye kadar di̇mdi̇k arkanda durduk,bundan sonrada durmağa devam edeceği̇z!!durmak yok yola tam gazz devammm!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 09:07

Çorum Haber