Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dünyaya örnek olacak

Somali Cumhurbaşkanı Farmajo ile ortak basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

SOMALİ'Lİ mevkidaşını ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzalanan bir dizi anlaşmanın ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan yaptığı konuşmada bölgedeki sorunlara değindi. Erdoğan 'Açlıktan ölen çocukların olduğu dünyada huzur ve barış olmaz' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

HER GİTTİĞİMDE YENİ BİR SOMALİ GÖRMEKTEN MUTLUYUM

Seçimlerin ardından demokratik olgunluk içinde gerçekleştirilen yönetim d eğişikliğini de takdirle karşıladığımızı da özellikle belirtmek isterim. Somali çok ciddi bir değişim geçirdi her ziyaretimde farklı bir somaliyi görmenin mutluluğuna eriştiğimizi de söyleyebilirim.

DÜNYA İÇİN ÖRNEK TEŞKİL EDECEKTİR

Somali halkı geleceğe daha bir umutla bakıyor. Her ziyaretimde bu ülkede şahit olduğum bu değişimin son ziyaretimde artık zirve yaptığını gördüm. Gerçekten en muhteşem diyebileceğim büyükelçiliği de Somali'de ve bütün unsurları ile Somali'deki bu büyükelçilik binamız sadece Türkiye için değil inanıyorum ki dünyanın bir çok ülkesi için de örnek teşkil edecektir.

SOMALİ ORDUSUNUN YETİŞMİŞ KADROYA İHTİYACI VAR

Önümüzdeki dönemde Mogadişu'da yapılan askeri tesisimizin de açılışını yapacağız. Burada eğitim görecek Somali ordusunun askerleri daha sonra ordu içindeki yerlerini alacaklar. Sayın Cumhurbaşkanı ile bunları da konuştuk. Somali'nin ciddi sorunları var. Askeri ile yetişmiş kadroya da ihtiyacı var.

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık ve su ürünleri arasında geniş bir işbirliği alanı bulunuyor. Bunu oluşturacak anlaşma inşallah Antalya'daki tarım bakanları arasında imzalanacaktır.

AÇLIKTAN ÖLEN ÇOCUKLARIN OLDUĞU DÜNYADA HUZUR OLMAZ

Biz Kızılay'ımızla TİKA'mızla elimizden gelen bütün destekleri buralara hazırladık inşallah gönderiyoruz. Yokluk ve yoksulluk içinde hayata tutunmaya çalışan mazlumların görüntüleri görmemezlikten gelenlerin aksine biz onların yanında olmaya devam edeceğiz. Çocukların açlıktan öldüğü dünyada ne huzur ne barış olur. Türk Kızılay'ı her bölgeye yardımlarını ulaştırıyor. AFAD, TİKA bu bölgelerde yoğun çalışmalarını sürdürüyor. İlk etapta ilaç ve yardım sevkiyatımızı Ramazan ayında Somalili ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

15 Temmuz gecesi Somalili kardeşlerimiz bize dua etmişlerdir ve hemen takip eden süreçte FETO ile bağlantılı tüm kurumlar kapatılmıştır. Biz yanımızda olan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız ve desteklemeye devam edeceğiz. İnsana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır.

SOMALİ HALKI TÜRKİYE'YE MİNNETTARDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından açıklamalarda bulunan Somali Cumhurbaşkanı Farmajo:  Türkiye'nin ilişkileri desteği çok çok önemli. Bir çok anlaşmaya imza atmış bulunuyoruz. İlişkilerimiz çok hızlı ilerliyor. Özellikle ticaretle ilgili ilişkilerimiz son derece yoğun.Her iki ülkeyi de ilgilendiren önemli konuları görüşme fırsatımız oldu. Ekonomik ilişkilerimizin daha da güçlenmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı Somali halkı size ve ülkenize çok minnettardır. Sizi en yakın zamanda ülkemizde görmekten memnuniyet duyacağız.' dedi.

26 Nis 2017 - 19:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber