"Cübbenizi çıkarın siyaset yapın"

Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin son dönemde aldığı kararları eleştirerek, “Hukukun içine bir ur gibi sirayet etmiş paralel yapı görmezden gelinirken, siyasetin alanına müdahale iştahının kabardığını görüyoruz. Herkes yetkisini, konumunu, sınırını bilmeli. Ne yaptığına, ne söylediğine dikkat etmelidir. Siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cübbesini çıkarır, gelir siyasi partiler çatısı altında yapar” dedi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını yapan Erdoğan, şunları söyledi:

TERÖRE DESTEK VERMİYORUZ

- Yurtdışındaki bazı odaklar, bazı çevreler eliyle, özellikle uluslararası medya aracılığıyla Türkiye’ye yönelik çirkin itham ve saldırıların devam ettiğini görüyoruz. Bu paralel yapı 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta darbe yapamadı. 30 Mart’ta hükümeti yıpratamadı. İçeride başarısız olunca dışarıdan Türkiye’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Türkiye’yi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalışıyorlar. Türkiye’yi Suriye’deki insanlık dışı saldırıların sorumlusu gibi göstermeye çalışıyorlar. Türkiye’yi hiç kimse terör örgütleriyle yan yana gösteremez. Türkiye’de sosyal medya, manşetler üzerinden bir algı operasyonu yapılmak istenirken bazılarının, bazı medya kuruluşlarının da bu saldırılarda maşa olarak kullanıldığını çok iyi görüyoruz.

HERKES KONUMUNU BİLECEK

- Özgürlük maskesi altında hiç kimse benim ülkemde operasyon yapamaz. Bu ülkenin milli bir kurumu, anayasal bir kurumu çıkıyor kendi ülkesinin, milletinin bireyinin haklarını savunacağı yerde uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu bilecek. Herkes sınırlarını bilecek. Yüzlerce dosya görüşülmeyi beklerken, binlerce insan adalet beklerken, uluslararası şirketlerin hukukunu alelacele karara bağlamak, hatta bir içtüzük hazırladık diyerek, yasaların üzerine çıkmak suretiyle, kendilerini birincil mahkeme yerine koymak, inanıyorum ki bu aziz millete yapılmış çok büyük bir haksızlıktır.  HSYK yasasıyla ilgili böyle bir müdahale yapılmıştır. YSK kararları tartışmaya açılmak istenmektedir. Herkes yetkisini, konumunu, sınırını bilmeli. Bugün o koltuk, o cübbe sizleri güçlü gösterebilir. Ama bilesiniz ki bu ülkeye, millete zarar verir. Türkiye’nin artık siyaset dışı müdahalelere tahammülü yok.”

13 Nis 2014 - 12:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber