'Çılgın Türkler'in babası anıldı

Cumhuriyet tarihine ışık tutan araştırma ve kitaplarıyla tanınan bürokrat, avukat ve yazar Özakman, TED Alanya Koleji'nde düzenlenen programla anıldı

TED

Alanya Koleji öğrencileri, 'Kurtuluş' ve 'Cumhuriyet' filmlerinin senaryo yazarı, 'Şu Çılgın Türkler' ve 'Diriliş' romanlarıyla geniş kitlelerin sevgisini kazanan, tiyatro ve edebiyat dünyasının efsane yazarı Turgut Özakman'ı andı. 1 Eylül 1930'da Ankara'da dünyaya gelen Özakman, 28 Eylül Cumartesi günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Ölümüyle Türkiye'de geniş kitleleri büyük üzüntüye boğan Özakman, TED Alanya Koleji öğretmenleri ve öğrencileri tarafından unutulmadı. 'Şu Çılgın Türkler' başta olmak üzere Çanakkale'den cumhuriyet yıllarına uzanan çalışmalarıyla Türk milletinin gönlünde taht kuran Özakman'ın edebiyatçı kimliğine anma programında vurgu yapıldı. Edebiyat öğretmeni Çiğdem Yılmaz'ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan program, yazarın hayatını konu alan slaytla devam etti. TED Alanya Koleji öğrencilerinin konuşmalarına da yer verilen programda, 'Çılgın' kelimesini alelade bir sözcük olmaktan çıkaran Özakman hakkında yazılar yazan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök'ün bir yazısı da Lidya Erköse tarafından öğrencilere aktarıldı. Anma programı TED Alanya Koleji Türkçe-Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Vahap Eren'in öğretmenler adına yaptığı şükran konuşması ile devam etti. Eren, "Şu sıralarda merhum Özakman'ın naaşı toprağa verilmiştir. Mezarı nerede olursa olsun ona en çok yakışan 'Diriliş'te anlattığı Çanakkale Şehitliği'dir. Ruhu şad olsun" dedi.

01 Eki 2013 - 23:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber