"CHP sola dönmeli"

Eylem Örgütlenme Gençliği, '1'inci Eylem Örgütleme Olağan Değerlendirme Toplantısı'nı Alanya’da yaptı

CHP'li

gençler tarafından kurulan Eylem Örgütlenme Gençliği, 'Yaşasın eylem, yaşasın örgütlenme' sloganıyla Wikingen Quality Otel'de düzenlenen ve CHP eski Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç'un yönettiği toplantıya, Devlet eski Bakanı Aydın Tümen, belediye başkanları ve partinin gençlik kolları üyeleri katıldı.

'BAŞARISIZ OLANLAR İSTİFA ETMELİ'

Eylem Örgütlenme Gençliği Sözcüsü Dönüş Gürbüz, CHP'nin yerel seçimlerde başarısız olduğunu, bu nedenle MYK üyeleri ve başarısız olan il başkanlarının istifa etmesi gerektiğini söyledi. CHP geçmişinde seçimlerden sonra yapılan değerlendirme kurultaylarının artık yapılmadığına dikkati çeken Gürbüz, "Rahmetli genel başkanımız İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in 8-10 gün süren kurultayları olmuştu. Biz de bunun için buradayız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile makamında 2 gün önce görüştüm. Toplantıya davet ettim. Toplantının içeriğini anlattım. Çok memnun olduğunu ve aslında bütün gençlerin bunu yapması gerektiğini söyledi" dedi.

'PARTİNİN SOLA DÖNMESİ İÇİN BURADAYIZ'

CHP'nin yerel seçimlerden sonra başarısız olduğunu vurgulayan Gürbüz, şöyle konuştu: "Özellikle başarısız görülen il başkanları biz gençlere göre derhal görevden alınmalı. Görevden alınmalı ki bir sonraki dönemde başarısız olacak arkadaşlara bu örnek gösterilsin. 5'li komisyonun kararlarının yanlış olduğu ortada. 5'li komisyondaki insanların derhal istifa etmesi gerekiyor. Genel başkanımızın gösterdiği azim ve çaba hepsine örnek olmalı ama görüyoruz ki hiç kimse başarısızlığı dillendiremiyor. Ortada bir genel başkanlık sorunu yok. En büyük sorun parti meclisinin ve MYK'nın başarısız olması. Partinin sola dönmesi için buradayız. Merkez sağdan gelen adayların bir dahaki seçimde olmaması için buradayız. Parti mutfağında yetişmiş CHP gençlik örgütlerinde görev yapma şartı getirilmesi için buradayız."

MANİFESTO YAYINLANACAK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sonuna kadar yanında olduklarını dile getiren Gürbüz, şöyle dedi: "Bu bir gençlik harekatı gibi görünse de aslında CHP'ye sevda harekatıdır. CHP'yi iktidara getirme harekatıdır. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Partiyi gençleştireceğiz, kadınlaştıracağız. Hak eden insanların bir araya gelmesi için mücadele edeceğiz. Genel başkanımızın sonuna kadar yanındayız ama genel başkan yardımcılarımız ve parti meclis üyelerimize sesleniyorum: Lütfen kendinize çeki düzen verin. Onurunuzla ya istifa edin ya da partiyi meclis kurultayına götürün. Parti meclisimizin çoğu başarısızdır. MYK'nın tamamı başarısızdır. Derhal değiştirilmelidir. Parti politikaları halka anlatılmalıdır. Halkın anlayacağı dilde politikalar üretilmelidir. Toplantı sonunda bir manifesto yayınlayacağız. Bu bir sola dönme manifestosu olacak." 'Eylem Örgütlenme 1'inci Olağan Değerlendirme Toplantısı', pazar günü sona erecek.

25 Nis 2014 - 23:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber