CHP'li vekilden küstah tehdit

CHP'li vekil Özgür Özel, hükümete küstah tehdit

ÖZEL hükümetin 330'u bulması halinde bugüne kadar hiç yapılmayan bir seçimi yapacaklarını söyleyerek skandal bir açıklamaya imza attı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti ile MHP'nin üzerinde uzlaştığı yeni anayasa taslağıyla ilgili, "330'un çıkmamasını sağlayacağız" dedi.
CHP 330'U NASIL ENGELLEYECEK?
AK Parti ve MHP'nin toplam sandalye sayısı 357. MHP'nin birkaç fire vermesi ihtimali de göz önünde tutulursa her halükarda 330 aşılmış oluyor. Buna rağmen CHP'li Özel'in "330'un çıkmamasını sağlayacağız" şeklinde bir ifade kullanması ve devamında "Eğer çıkarsa hepimiz birlikte bu ülkenin şimdiye kadar hiç yapmadığı bir seçimi, bir varlık yokluk mücadelesini gerçekleştireceğiz" demesi tuhaf karşılandı.
CHP olarak başkanlık sisteminin parlamentodan geçeceğine inanmadıklarını belirten Özel, şunları kaydetti:
"330 BULUNURSA, ŞİMDİYE KADAR HİÇ YAPILMAYAN BİR SEÇİMİ YAPACAĞIZ"
"Biz bu sürecin sonunda CHP olarak parlamentodan başkanlık sisteminin geçeceğine inanmıyoruz. Bugünlerde aralarında sorun var. Belki kriz çıkar ve hiç getiremezler. Getirirlerse ve gizli oylama olursa MHP milletvekillerinin önemli bir kısmının ve bazı AK Parti milletvekillerinin dahi oy vermeyeceğini biliyoruz. O oylamada 330'un çıkmamasını sağlayacağız. Eğer çıkarsa hepimiz birlikte bu ülkenin şimdiye kadar hiç yapmadığı bir seçimi, bir varlık yokluk mücadelesini gerçekleştireceğiz."

09 Ara 2016 - 06:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber