CHP'li Böke'yi evine bordo bereliler götürdü

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin aldığı ölüm tehdidinden sonra havalimanından evine özel harekat polisiyle gitti

CHPGenel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin önceki akşam İstanbul’da katıldığı bir televizyon programı sırasında kanala gelen bir telefon vasıtasıyla ölümle tehdit edilmesi, benzer ihbarların daha önce de ulaşmış olması nedeniyle, hareketli bir gecenin yaşanmasına neden oldu.
Edinilen bilgiye göre CNN Türk’te “Ne Oluyor?” programına katılan Böke, televizyonda konuşurken, kanala ölüm tehdidini içeren bir telefon geldi. Böke’nin programda, “Hayır kampanyası yapanlar, evet kampanyası yapanlarla eşit şartlarda değil. Bu ülkede hayır kampanyası yapmak, ölüm tehdidini göze almayı gerektiriyor” ifadesini kullanmasından bir süre sonra kanalı arayan kişi, Böke’yi hedef oldı ve “Zorluk yaşamak öyle olmaz, böyle olur” diyerek, ölüm tehdidinde bulundu.

SEKİZ ARAÇLIK KONVOY
Saat 00.55’te biten programın ardından durum Böke binadan ayrılmadan polislere iletildi. Böke, polisler eşliğinde Atatürk Havalimanı’na götürüldü. Bu sırada parti kurmayları İstanbul’daki Emniyet Müdürlüğü ve Ankara’daki Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçti. Böke’nin uçağının saat 03.20’de indiği, kendisini Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun karşıladığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre aynı zamanda alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde Esenboğa Havalimanı’nda özel harekât ekipleri, asayiş ekipleri, terörle mücadele ekipleri, bordo bereliler, sivil ekipler, istihbarat ekibi ve genellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarında görülen özel CAT timlerinden oluşan geniş bir güvenlik önlemi alındı. Böke’nin uçağın kapısından bordo berelilerce alındığı ve arabasına bindirildiği ve sekiz araçlık geniş bir konvoyla Çankaya ilçesindeki evine kadar bırakıldığı belirtildi. Konvoyda CHP Genel Merkezi’ne ait iki aracın da bulunduğu ifade edildi. Konvoyun Böke’nin evine gelmesine karşın araçtan indirilmediği, apartmanın da yine güvenlik önlemleri kapsamında aranıp, sorun olmadığının teyit edilmesinin ardından Böke’nin aracından indiği öğrenildi. Böke’nin evine saat 04.15’te girdiği ifade edildi.

'ASLA YALNIZ DEĞİLİM'

CHP Sözcüsü Böke, MYK devam ederken düzenlediği basın toplantısında sorular üzerine, “Bugün yaşatılan korku iklimi, kendi sesini özgürce çıkarmak isteyen milyonlara uygulanıyor. Biz, demirden korksak trene binmeyiz, çocuklarımızın geleceğine dair bir endişemiz olmasa siyasete girmezdik. Eğer çocuklarımızın korkmadığı bir Türkiye inşa etmek istiyorsak, bugün hepimizin korkusuzca ortak bir mücadele vermesi gerekiyor, bu tehditler bizi yıldıramaz. Dün yaşanmış olanın kimse için tekrar etmeyeceği bir Türkiye için ben dimdik ayaktayım ve biliyorum ki ben asla yalnız değilim” diye konuştu. Böke, “Anneanneme de mesaj vereyim, geçmiş olsunları duyunca telaşlanmıştır, telaşlanacak hiçbir şey yok anneanneciğim” ifadesini kullandı.

KAFALAR KARIŞMIŞ
Böke, Başbakan Yıldırım’ın önceki gün grup toplantısında “bozkurt” işareti yapmasına ilişkin olarak da “Kafalar çok karışmış, siyaset dediğiniz şey sürekli bir kitleye mesaj vermek üzerinden yapılırsa kafa karışıklıkları şaşırtıcı değil. Türkiye çok kutuplaştı, bu kutuplaşmaya hayır deme ihtiyacımız var. Her tür ayrıştırma, her tür yok sayma Türkiye’nin yarınlarını karartmaya devam eder” dedi.

23 Şub 2017 - 10:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber