Cezaevinde tiyatro vardı

ALANYA Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Samsun Temaşa Tiyatrosu tarafından madde bağımlısı bir kişinin tedavi görerek, küçük bir hastane odasında kendisine kurduğu yeni bir dünyada geçen olayların anlatıldığı uyuşturucu maddeden hükümlü bir insanın cezaevindeki hayatını anlatan ‘Gülün Solduğu Gün’ isimli tiyatro oyunu’ gösterildi.

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nde kalan 128 tutuklu ve hükümlü ile AKM’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Uyuşturucu madde bağımlısı bir insanın hayatının anlatıldığı tiyatro oyunu ceza evinde beğeniyle izlenirken “Özgür ol özgür yaşa, maddeye değil, hayata bağlan” projesi çerçevesinde madde bağımlısı bir kişinin hayatını ele alan tiyatro oyunu üç perdede gösterildi. Cezaevinde uyuşturucu maddeden tutuklu ve hükümlü bulunanlar için oynanan tiyatro oyununun yönetmenliğini Kurtuluş Saraç yaptı. Hükümlü ve tutuklular tarafından izlendikten sonra oyuncular alkışlandı. Oyunun AKM’de yapılan gösterisini Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emine Talay Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Şahin, Alanya Adliyesi’nde görevli Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Görgülü birlikte izledi.

#

23 Şub 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber