Cemaat seçmenini AK Parti'ye kaptırdı

7 Haziran seçimlerinde İstanbul'da 3 bağımsız aday çıkaran cemaatin 1 Kasım'da HDP'yi destekleme kararı tabanda destek bulmadı

HAZİRAN ayında yapılan genel seçimde İstanbul'da 3 seçim bölgesinde de bağımsız aday gösteren cemaat, il genelinde toplamda 141 bin 629 oy almıştı.

1. Bölge'den Ali Fuat Yılmazer 59 bin 689, 2. Bölge'den Yakup Saygılı 33 bin 58 oy, 3. Bölge'den ise Hakan Şükür 48 bin 882 seçmen tarafından tercih edilmişti..

Aynı seçimde ise AK Parti İstanbul'da tüm sandıklarda 3 milyon 488 bin 748 oy alabilmişken CHP 2 milyon 472 bin 861, seçimde 3. parti çıkan HDP 1 milyon 69 bin 604, MHP ise sonuncu parti olarak 936 bin oy çıkarmıştı.

1 Kasım seçimlerinde ise tablo büyük ölçüde değişti. AK Parti oylarını 890 bin dolayında artırırken, 7 Haziran'a göre oylarını artırabilen ikinci parti ise 263 bin ile CHP oldu.

CEMAAT, MHP VE HDP OYLARI AK PARTİ'YE DÖNDÜ

HDP ve MHP ise pazar günü yapılan seçimde 7 Haziran'a göre toplamda 350 bin oy kaybetti.

Bu rakamlar göz önüne alındığında 7 Haziran'da cemaate ve MHP'ye giden oyların AK Parti'ye, HDP'ye giden oyların ise bir kısmının AK Parti, diğer bir kısmının ise CHP'ye gitti.

Böylelikle cemaatin en büyük kozu olan taban desteğini de büyük ölçüde kaybettiği ortaya çıkmış oldu.

06 Kas 2015 - 10:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber