Çavuşoğlu’ndan Üstün Hizmet Ödülü

Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan törende, ay sonunda Türkiye'deki görev süresini tamamlayacak olan Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf'a ‘Üstün Hizmet Ödülü’ takdim etti

Alper KUTAY

DIŞİŞLERİ

Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan törende, ay sonunda Türkiye'deki görev süresini tamamlayacak olan Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf'a ‘Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü’ takdim etti. Törendeki konuşmasında, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği güçlü desteğin herkesin malumu olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Türk ve Filistin halkları arasındaki sarsılmaz bağların daim olmasından kimsenin şüphe duymaması gerektiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin zulüm, işgal ve yıkıma karşı onurlu mücadelesinde Filistinlilere vereceği desteği sürdüreceğini vurgulayarak, “Filistin halkının hep yanındaydık, yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

‘FİLİSTİN HALKI İZOLE EDİLEMEZ’

İsrail'in başta Kudüs olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki çirkin eylemlerini yoğunlaştırdığı zor bir dönemden geçildiğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, “İsrail'in Temmuz-Ağustos döneminde Gazze'ye yönelik saldırısının yol açtığı insanlık dramının izleri henüz silinmemişken, bu ülkenin Kudüs ve İslam dünyasının en kutsal mekânlarından Harem-i Şerif'te yürüttüğü saldırgan ve çirkin eylemleri bölgeyi yeni bir kaosun eşiğine getirmiştir. İsrail, bu sorumsuz tutumuyla barışa hizmet etmemektedir. İsrailliler 1948 yılında devletlerine kavuşmuşken, Filistinlilerin yıllardır bu temel haktan mahrum kalmasının da izahı yoktur. Bu tarihi adaletsizliğin giderilmesi doğrultusunda Filistin hükümeti ve halkına desteğimizi hep birlikte sürdüreceğiz” diye konuştu.

‘SİZE KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK’

Bakan Çavuşoğlu, Büyükelçi Maruf'a hitaben “Arkanızda çok iyi bir miras bırakıyorsunuz. Halefinizin de bu sağlam temel üzerinde çalışarak ilişkilerimize layıkıyla hizmet edeceğinden şüphem yok. Türkiye sizin ikinci vatanınızdır, size kapımız her zaman açıktır. Bundan sonraki yaşantınızda size ve ailenize mutluluk, başarı ve sağlık diliyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından ‘Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü ve Beratı'nı Maruf'a takdim etti. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maruf ise ödüle layık görüldüğü için Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür etti. Bugün Türkiye'de göreve başlamasının yıldönümü olduğunu hatırlatan Maruf, "Bu dokuz yıl boyunca her zaman kendimi ülkemde, akrabalarım ve ailem arasında hissettim” dedi.

18 Ara 2014 - 16:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber