Çavuşoğlu'ndan ültimatom

Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'ye yönelik bir tehdit oluşursa, Irak'ta gelişmeler Türkiye'nin güvenliğini, istikrarını tehdit edecek olursa, nasıl Suriye'de DEAŞ'ın oluşturduğu tehdit artık bizim sabrımızı taşırdıysa, kara operasyonu dahil, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanıp tehdidi bertaraf ederiz" dedi

Haber: Alper KUTAY
ALANYALI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TV 24'te katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Antalya'da meydana gelen patlama konusunda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın otoparkındaki bir araçta meydana gelen patlamanın sebebinin henüz belli olmadığını belirtti. Patlamada bazı araçların hasar gördüğünü dile getiren Bakan Çavuşoğlu, bazı vatandaşların cam kırıkları nedeniyle hafif yaralandığını söyledi. Patlamanın sebebinin araştırıldığını anlatan Bakan Çavuşoğlu, terör ihtimali konusunda ise önceden bir şeyin söylenmesinin doğru olmayacağını, her türlü ihtimalin göz önünde bulundurulduğunu anlattı. Bakan Çavuşoğlu, Fransa Dış İşleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean Marcayrault'u da makamında ağırladı.
'TÜRKİYE GEREKENİ YAPAR'
Türkiye'nin Musul Operasyonu'nun neresinde olduğu yönündeki soruya Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin operasyonunun her yerinde olduğu yanıtını verdi. Bakan Çavuşoğlu, Irak'a yönelik kara operasyonu ihtimali konusunda da, "Eğer Türkiye'ye yönelik bir tehdit oluşursa biz kara operasyonu dahil tüm imkânlarımızı kullanırız. Türkiye'ye yönelik bir tehdit oluşursa, Irak'ta gelişmeler, Türkiye'nin güvenliğini, istikrarını tehdit edecek olursa, nasıl Suriye'de DEAŞ'ın oluşturduğu tehdit artık bizim sabrımızı taşırdıysa, burada da Sincar ve diğer bölgelerde bize yönelik tehdit artarsa, kara operasyonu dahil uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı ve gücümüzü kullanarak bize yönelik tehdidi bertaraf ederiz" diye konuştu.

25 Eki 2016 - 16:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber