Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya sitem

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Almanya ile olan ilişkilerimizin çok daha iyi olması lazım. Buradaki terör faaliyetlerinden ve teröristlerin bu ülkede yaşamasından rahatsız olduğumuzu sürekli dile getiriyoruz" dedi

Haber: Alper KUTAY
ALANYALI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi toplantısı öncesinde Almanya'nın Hamburg kentinde Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Başkonsolosluk Rezidansı'nda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, "Almanya ile bizim ilişkilerimizin çok daha iyi olması lazım. Bizim Almanya ile şahsen bir problemimiz yok ama gördüğümüz yanlışları da söylüyoruz. Buradaki terör faaliyetlerinden, teröristlerin bu ülkede yaşamasından rahatsız olduğumuzu söylüyoruz" dedi.
'BİZDEN NE ZARAR GÖRDÜNÜZ?'
Alman mevkidaşı Frank Walter Steinmeier ile yaptığı baş başa görüşmelerde ve diğer ortamlarda çok net sorular sorduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar Türkiye'nin Almanya'ya karşı herhangi bir politika izlediğini, Türkiye'nin Almanya düşmanlığı yaptığını, Türkiye'nin Almanya karşıtı olan kişi ve gruplara destek verdiğini hiç gördünüz mü? Yok! Peki siz Türkiye'den ne istiyorsunuz? Türkiye kadar güvenilir bir dost, güvenilir ve işbirliği yapabilecek bir ortak bulabilir misiniz? Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk var. 1,5 milyonu Alman vatandaşı olmuş" dedi.
'ALMANYA EN SAĞLAM MÜTTEFİKİMİZ'
Bakan Çavuşoğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Burada da Türkler Almanya'nın ekonomisine, sosyal hayatına ve kültürüne katkı sağlıyor, siyasette çok aktif olmaya başladılar. Türkiye'den ne istiyorsunuz, doğruyu söyleyin. Probleminiz ne Türkiye ile? Türkiye'ye karşıt olan her şeye destek vermenize gerek yok. 4 bin 500 soruşturma var PKK'lılar ile ilgili. Sonuç? Bunları söylüyoruz. Gizli saklı değil. Aynı şekilde DHKP-C. Şimdi bir tanesi yakalandı. Bu güzel. FETÖ'cülerin sığınma yeri olmaması lazım, müttefikimiz olan bir ülkenin. Bu düşüncelerimizi çok samimi şekilde Cumhurbaşkanı Angela Merkel'e anlatıyor, ben dostum Steinmeier'e anlatıyorum. Yine muhataplarımıza anlatıyoruz. Bizim bunları aşmamız lazım."                        

08 Ara 2016 - 14:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber