Çavuşoğlu, düşen uçaktaki Türk yolcu sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da yaşanan uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman isimli kadının hayatını kaybettiğini söyledi

Dışişleri

Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonyalı ve Türk iş dünyası temsilcilerine verilen gala yemeği öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasıyla ilgili olarak, "Bizdeki bilgilere göre, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Kızlık soyismine baktığımız zaman da Muradiye Çelik isimli bir soydaşımız olduğunu tespit ettik" diye konuştu. Bütün yolcu listesini kontrol ettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Yasmin adı altında bir kişi daha var ama onun Türk olup olmadığı hakkında bir teyit gelmedi" dedi. Çavuşoğlu, uçağın düşüş nedeniyle ilgili bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtirken, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

YAKINLARININ DÜŞEN UÇAKTA OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR GRUP TÜRK, DÜSSELDORF HAVALİMANI'NDA...

Düsseldorf Uluslararası Havaalanı'na gelen 3 Türk kadın da uçakta isminin 'Gülizar Çelik' olduğunu söyledikleri bir yolcu yakınlarının bulunduğunu ileri sürdü. Türkler, havalimanında yetkililerden bilgi almak için bekleyişini sürdürüyor. Kadınlar, Alman görevliler tarafından, uçak kazasında yaşamını yitirenlerin yakınlarına tahsis edilen VIP bölüme alındı.

#

25 Mar 2015 - 01:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber