Cami nöbeti son buldu

Manisa'nın Soma ilçesinde İhlas Haber Ajansının (İHA) gündeme getirdiği 82 yaşındaki Fatma Sazan'ın 7 aydan bu yana tuttuğu cami bekleme nöbeti cezası kefaretinin ödenmesiyle son buldu

EVİNİN önünde gerçekleşen bir kavgayı ayırmak isterken değnekle bir kişiye vurduğu iddiasıyla hakkında dava açılan ve kendisine verilen 3 bin liralık para cezası ödeme gücü olmadığı için kamu görevi cezasına çarptırılarak cami bekleme cezasına dönüştürülen 82 yaşındaki Fatma Sazan'ın 7 aydan bu yana tuttuğu cami nöbeti cezası, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın girişimleriyle Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin desteğiyle kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Selçuk Özdağ, "Gazetelerde bu konuyu öğrendikten sonra medyanın duyarlılığına teşekkür ederek, hemen devreye girdim. Sayın Soma Belediye Başkanımız Hasan Ergene ve Soma Kaymakamımız Ahmet Altıntaş'ı arayarak kendilerini durumdan haberdar ettim. Kendileri yaptıkları incelemede ailenin yardıma muhtaç olduğunu ve sosyal yardımlaşmadan kendilerine yardım edildiğini belirttiler. Başkanımız ve Kaymakamımız daha sonra mahkemenin verdiği para cezasını ödeyerek, Fatma Ninemizin cami bekleme cezasını kaldırmış oldular. Kendilerine duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Soğuktan karda kışta 82 yaşındaki Fatma Ninemiz artık beklemek zorunda kalmayacak. Onun yeri evde torunlarıyla çocuklarıyla birlikte zaman geçirmek. Allah kendisine uzun ömürler versin" dedi.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Cezasının kaldırıldığı kendisine iletilen Fatma Nine'nin sevinci gözlerine yansırken, duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti. Fatma Sazan'ın kızı İnci Sarı da annesinin cezasının son bulması için çaba harcayan herkese teşekkür etti.

23 Şub 2017 - 19:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber