Büyükşehir'de işten çıkarma krizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinde çalışan 51 işçi kıdem ve ihbar tazminatları ödenerek iş akitlerine son verildi

İŞÇİLER, ilave tediye (ikramiye) davası açtıkları için işten çıkartıldıklarını öne sürdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise hasta olmadığı halde rapor alan, işi aktasan, sosyal medyada bazı mesajları tespit edilen, belediyeye yararı olmayan kişilerin iş akdine son verdiklerini, bunun dava açmayla veya geriye dönük ikramiye isteyenlerle ilgisi olmadığını söyledi.
 
Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden başta İzulaş olmak üzere İzenerji, İzelman ve Grand Plaza'da, Haziran ayı içinde 51 kişi işten çıkarıldı. Genel olarak performans düşüklüğünün gerekçe olarak gösterildiği işten çıkarılan çalışanlara kıdem ve ihbar tazminatları ödendi. İşçiler ise ilave tediye (ikramiye) davası açtıkları için işten çıkarıldıklarını öne sürdü. Haksızlığa uğradıklarını belirten işçiler, işe iade davası açmak için harekete geçti.
 
"DAVA AÇANLARLA, İKRAMİYE İSTEYENLERLE İLGİSİ YOK"
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şirketlerdeki iş akdi feshi işlemleri ve işçilerin açtıkları davalar nedeniyle kendilerinin mağdur edildiği açıklamalarına yanıt verdi. Konunun çarpıtıldığını belirten Kocaoğlu, "Uzunca bir süredir çalışmayan, gereksiz yere ve hasta olmadığı halde rapor alan, işi aksatan, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere sosyal medyada mesajlarla ileri geri konuşan, belediyeye yararı olmayan insanların iş akdine son veriyoruz. Çalışmayan insanların sayısı arttıkça belediyenin verimi de düşüyor. Bunun dava açanlarla, geriye dönük ikramiye isteyenlerle uzaktan yakından ilgisi yoktur" dedi.
 
"ÇALIŞAN, ALDIĞI ÜCRETİ HAKEDENLERLE İŞİMİZ YOK"
 
Mahkemenin ilave tediye ile ilgili karar verdiğini, sözleşmede ikramiyelere yer vererek bu haktan yararlandırdıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Geriye dönük hakları varsa dava açar alırlar. Dava açanlarla, yasal hakkını kullananlarla en ufak alıp veremediğimiz konu yoktur. Belediyenin verimini düşüren, uzunca bir süredir izlediğimiz, belediye çalışmalarını geriye doğru çeken arkadaşlarla çalışma akdimizi feshediyoruz. Haklarını veriyoruz. Biz iş istiyoruz. Çalışan, aldığı ücreti hakedip evine götüren insanlarla ne dava açarlarsa açsınlar, bizim bir işimiz yoktur" dedi.

DİM WEB TV UYGULAMASINI İNDİRDİNİZ Mİ?

Haberleri ve canlı yayınları ile gündemi belirleyen Alanya'nın yeni nesil televizyonu DİM WEB TV izlemek artık çok kolay. 
Samsung, LG vb android telefonlar için PLAY STORE'dan ( https://play.google.com/store/apps/details?id=dimtv.tv.dimtv )
İphone telefonlar için APPLE STORE'dan (https://appsto.re/tr/9mYpkb.i) indirebilirsiniz.
İyi seyirler.

24 Haz 2017 - 09:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber