Büyük acı! Her gün sahile inip...

RİZE’nin fındıklı İlçesi’nde, sahildeki bahçesinde 24 eylül günü Karadeniz’in dev dalgalarına kapılarak kaybolan 59 yaşındaki Mine Sağlam’ı arama çalışmaları olaydan yaklaşık bir hafta sonra sonlandırıldı. O günden bu yana ilçe sahilinde annesi arayan Arzu Sağlam, "Bana ’cesedi balıkçı ağına takılır’ dediler. Annemin cesedi balık ağına takılacak diye beklemek istemiyorum. Annemi istiyorum" diyerek gözyaşı döktü

RİZE'NİN Fındıklı ilçesi Sahil Mahallesi’nde yaşayan Erzurum Oltu nüfusuna kayıtlı Mine Sağlam, 24 Eylül günü deniz kenarında oluşturduğu Mısır ve lahana ekili bahçesine gitti. Bu sırada Karadeniz’in dev dalgalarına kapılan Sağlam bir anda gözden kayboldu. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine afad, AKUT, Sahil Güvenlik ve polis ekipleri bölgede arama çalışması başlattı. Bir hafta boyunca dalgıçların da katıldığı çalışmalardan sonuç alınamayınca arama çalışmaları durduruldu.

 

KIZI SAHPİLDE ARAMAYI SÜRDÜRÜYOR

Fındıklı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden, olaydan 3 ay önce emekli olan 2 çocuk annesi Mine Sağlam’ın kızı 26 yaşındaki Arzu Sağlam, her gün kimi zaman tek başına, kimi zaman da akrabaları ve arkadaşları ile birlikte sahilde annesini arıyor. Olayın yaşandığı günlerde birkaç gün arama yapıldığını, ancak daha sonra aramaların durdurulduğunu anlatan Arzu Sağlam şunları söyledi:

"Bana, ’Balık sezonu, esedi bir balıkçı ağına takılır’ denildi. Benim annemin bulunması ihtimallere mi kaldı? Benim annem sahipsiz mi, hiç arama yapılmıyor. Arkadaşlarımla  birlikte annemi arıyorum. Denize girdim, aramaya kalkıştım. Sonra da annemi görürüm diye panikledim, çıktım. Belki dalgalar getirir diye her gün sahildeyim."

Arzu Sağlam, Rize Valiliği’ne de başvurarak, arama çalışmalarının yeniden başlatılmasını istedi.

21 Eki 2014 - 16:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber