'Bunlar kafayı kırmış kafayı'

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce bugün Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'un düzenlediği toplantıya katıldı

BALIKESİR’in Sındırgı ilçesinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti’li Fevai Aslan'ın ’Allah'ın bütün vasıflarını Tayip Erdoğan taşıyor’ sözlerini eleştirerek “Ey Müslümanlar size sesleniyorum; bunlar kafayı kırmış kafayı. Bunlar sıyırmış” diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce bugün Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'un düzenlediği toplantıya katıldı. CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş ve CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat ile birlikte Sındırgı'ya giden Muharrem İnce, ilçe girişinde konvoylarla karşılandı.
Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'un “AKP'nin korkulu rüyası” ve “Melih Gökçek'in rüyasında dudağını uçuklatan milletvekili” diye tanıttığı İnce, Başbakan Erdoğan ve iktidarı çok sert sözlerle eleştirdi. 17 Aralık'ın rüşvet ve yolsuzluk günü olduğunu belirten İnce, 17 Aralık'a darbe diyen iki kişinin Abdullah Öcalan ve Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtirken, “Recep Tayip Erdoğan sen İmralı'daki katile ne verdin? Neyin sözünü verdin de seni böylesine destekliyor. Pazarlığınız ne?” diye sordu.

Muharrem İnce sözlerine şöyle devam etti: 

“Bu memleketin hazinesi soyulurken, sandıkta oyu çalınırken, sınavda sorusu çalınırken, ayakkabı kutularından dolar fışkırırken, yatak odalarından çelik kasalar çıkarken hala bu ampulün peşine düşenlere şunu söylüyorum: Sen çocuğuna harçlık veremezken, 20'li yaşlardaki çocuklar milyon dolarlardan bahsediyor. Utanmadan çıkmış akşam televizyonlara, ’yolsuzluk yapan evladım olsa reddederim’ diyor. Bence reddetmemelisin çünkü O'nun ustası sensin. Sen değil miydin ’çocuklar babalarından öğrenir' diyen, utanmadan, sıkılmadan konuşuyor, 'darbe' diyor, 'dış mihraklar' diyor. Yatak odasına ayakkabı kutularını, çelik kasaları ben mi koydum? Yoksa yılbaşı öncesi Noel Baba mı getirdi bu ayakkabı kutularını? Be utanmazlar, be reziller yakalandınız suçüstü biraz edepli olun, biraz susun.”

“AYAKKABI KUTUSU GİBİ HER TÜR NUMARA VAR BUNDA” 

Türkiye'de yıllarca Demirel, Ecevit, Türkeş, Erbakan gibi liderlerin siyasi mücadele yaptığını anımsatan İnce, “Bu politikacıların halkı böldüğünü, meydanlarda mezhep ya da etnik köken tartışması yaptığını gördünüz mü? Bunu bir tek bu yapar. Meydanlarda ’mezhebin ne etnik kökenin ne’ diye sorar. Ama bunu Demirel sormadı, Özal sormadı, Ecevit sormadı. Gün gelir Adnan Şensesçi olur, gün gelir Ahmet Kayacı olur, gün gelir solcu gelir, gün gelir sağcı olur, gün gelir, Şivan Perverci olur, Apocu olur, El Kaideci olur, Esadçı olur, sonra fesatçı olur. Herşey olur. Ayakkabı kutusu gibi her tür numara var bunda. Herşey olur, iki şey olamaz. Bir Atatürkçü olamaz, bir de adam olamaz. Bir bakarsın devletin malında bonkördür, cumhuriyetin değerlerini gördü mü nankördür, vatandaşın sorununu gördü mü bakar kördür” dedi.

“BUNLAR KAFAYI SIYIRMIŞ”

Bazı AK Parti’li milletvekillerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yüceltip, kutsamasını eleştiren CHP'li İnce şunları söyledi:
“Ben 13 yıllık milletvekilliğimde ve ondan önceki siyasi hayatımda hiç şöyle milletvekili görmedim biliyor musunuz? Siyasette yalakalık vardır, ama böylesini ilk kez görüyorum. Dün artık en son birisi zirve yaptı. Allah'ın bütün vasıflarını Recep Tayip Erdoğan taşıyormuş. Peygamber ilan etmişlerdi, yetmedi daha yukarıya gidiyorlar. Bunlar gerçekten Müslüman mı? Bakın bir tanesi çıktı, ’Başbakan’ın doğduğu şehir ve milletvekili seçildiği şehirler mübarek şehirlerdir’ dedi. Az kalsın Mekke'nin yanına götürecek. Sonra çıktı biri; ’Başbakan’a dokunmak ibadettir’ dedi. Sonra sonuncusu çıktı, ’Allah'ın bütün vasıflarını Tayip Erdoğan taşıyor’ dedi. Ey Müslümanlar size sesleniyorum; bizim il başkanımız ayağını kırmış ya bunlar kafayı kırmış kafayı. Bunlar sıyırmış. Bakın Türkiye'de Müslümanlar ikiye ayrılıyor. Bir, bizim gibi kalübeladan beri Müslüman olanlar, bir de şimdi Tayyip'ten sonra Müslüman olanlar.”
Muharrem İnce, Bigadiç'te CHP'li Belediye Başkan Adayı Kasım Oğuz'a destek istedi. Ardından Balıkesir'e gelen İnce, eşi Ülkü İnce'nin akrabası Kübra Kaymak-Güven Çalışkan çiftinin nikah şahidi oldu. Çalışkan çiftine mutluluklar dileyen İnce, aile cüzdanını ’tapu senin’ diyerek geline verdi.

19 Oca 2014 - 12:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber