Bu gün Mevlit Kandili

ÇARŞAMBA gününü (bugünü) perşembeye bağlayan gecenin Mevlit Kandili olduğunu söyleyen Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Hz.Muhammed'in doğduğu hafta olması nedeniyle onun getirdiği rahmete erişmenin tam zamanı olduğunu belirtti.

Hilal ÖNEL
Vatandaşların bugünden istifade etmeleri gerektiğini söyleyen Topal, "Bir kul, bir ümmet olarak peygamber efendimizin sevgisinden bize düşeni almamızın tam zamanı" dedi. Topal, Hz. Muhammed'in tüm insanlığı kucaklayan bir peygamber olduğunu belirterek onunla birlikte insanlığa bahşedilenler hakkında da bilgiler verdi. Topal, "O, insanlığa Rabbinden rahmet getiren kuşatıcı bir rahmeti müjdeleyen peygamberdir. Yani rahmeti yaşayan ve yaşatan, bize bizden çok acıyan, bize bizden daha fazla yanan, bize çok düşkün bir peygamberdir" diye konuştu. Topal, Alanya halkının ve bütün memleketin kandilini tebrik ettiğini söyledi.

#

23 Oca 2013 - 00:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber