"Biz işimizi yapıyoruz"

Hükümetin, Anayasa Mahkemesi'ne dönük tepkilerine, AYM Başkanı Haşim Kılıç'tan yanıt geldi. "Biz işimizi yapıyoruz" diyen Kılıç, HSYK düzenlemesine ilişkin yorumlara da tepki gösterdi

ÖNCE Twitter'a erişim engelini kaldıran karar, ardından da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanunda Adalet Bakanı’na tanınan özel yetkilere kısmi iptal kararı.

Bu iki karardan sonra hükümetin eleştirileri Anayasa Mahkemesi'ne yöneldi.

Tepkilere, Yüksek Mahkeme'nin Başkanı Haşim Kılıç'tan cevap geldi.

Bir gazeteye konuşan Kılıç, "Anayasanın verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yerine getiriyoruz" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, HSYK ile ilgili iptal başvurusunun gündemde olmamasına rağmen öne alınarak görüşüldüğü iddialarına da "doğru değil" yanıtını verdi.

Kılıç, ''HSYK ile ilgili konunun görüşeleceği de bir hafta önce düzenlenen gündemde yer alıyordu. Heyet üyelerine de gündem gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bilgisindeydi. Önemli olan heyet üyelerinin bilgisi olması. Bu tartışma sanıyorum Anayasa Mahkemesi sitesinde olmayışından kaynaklandı. Kamuoyunun çok ilgisini çeken bazı konuları siteye koymuyoruz. Heyet üyelerinin rahat çalışmalarını sağlamak amacıyla her konuyu siteden duyurmuyoruz. Yoksa, gündemde yer almayan bir konunun görüşülmesi söz konusu değil'' dedi.

Haşim Kılıç, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, Twitter kararını değerlendirirken kullandığı "Bakanlık kararını beklememenin önünü açan tüzük değişikliğine gidilmesi manidar" sözlerine ise şu sözlerle tepki gösterdi:

''Anayasada, mahkemenin çalışma usullerini belirleyebileceği belirtiliyor. Bunun için de içtüzükte değişiklik yetkisi tanınıyor. Bu yetki doğrultusunda tüzük değişikliği yapıldı. Telafisi güç ya da imkansız zararların doğabileceği durumlarda bakanlıktan savunma alınmadan karar verilmesinin önü açıldı.''

13 Nis 2014 - 12:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber