‘Biz bir aileyiz’

Bahçeşehir Koleji Alanya Okul Aile Birliği, yaptıkları etkinliklerden elde edilen gelirleri sosyal sorumluluk bilinciyle kullanıyor

BAHÇEŞEHİR Koleji Alanya, eğitim öğretim hayatına başladığı günden buyana Alanya’da özel okulculukta ilklere imza attı. Faaliyette olduğu 6 sene içinde büyük bir başarı yakalayan Bahçeşehir Koleji Alanya Okul Aile Birliği de yaptığı çalışmalarla fark yarattı. Bahçeşehir Koleji 'Biz bir aileyiz, çok büyük bir aileyiz' sloganıyla yıllardır ekip çalışmasının önemine vurgu yaptı. Yönetimiyle ortak projelere imza atan okul aile birliği, Alanya’da yaptığı etkinliklerle okulun başarısına ve anlayışına paralel ilerliyor. Okul aile birliği Alanya’nın kültürel ve sosyal hayatına katkı sağlayan projeler oluşturmanın yanı sıra bu projelerden elde edilen geliri de sosyal sorumluluk bilinciyle kullanarak örnek bir duruş sergiliyor. Kolej tarafından belli aralıklarla düzenlenen yemek ve kermes organizasyonlarından elde edilen gelir, engelliler için tekerlekli sandalye alımı ve maddi durumu elvermeyen öğrencilere eğitim bursu sağlamak gibi anlamlı projelerde kullanılıyor. Bahçeşehir Koleji Alanya Okul Aile Birliği, Alanya genelindeki öğrencilerin kültürel zenginliğini, sanatsal yönünü geliştirecek etkinliklere de imza atıyor. Bu anlamda, şehir dışından gelen birçok profesyonel tiyatroyu öğrencilerle buluşturuyor. Kardeş Okul projesiyle, ihtiyaç sahibi okullara maddi destek sağlıyor.
OKUL AİLE BİRLİĞİ, OKUL YÖNETİMİYLE
İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYOR
Bahçeşehir Koleji Alanya Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen ve geliri sosyal sorumluluk bilinciyle değerlendirilen etkinlikler içinde yüksek maliyetli olanlar da dikkat çekiyor. Daha önce Alanya’da hiçbir okul aile birliğinin cesaret edemediği yüksek bütçeli konferansları, konserleri de hayata geçiren Bahçeşehirliler, bu tür organizasyonlarda okul yönetimi ile işbirliği içinde çalışarak başarıyı yakalıyorlar. Pinhani konseri gibi yüksek bütçeli organizasyonları Alanya’ya sunan okul aile birliğinin son etkinliği 6 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan Prof. Dr. Yankı Yazgan konferansı olacak. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Psikiyatrisi Yazgan, Banana Otel’de Bahçeşehirlilerin girişimiyle bir konferans verecek. Alanında büyük bir üne sahip olan ve sunumları Türkiye’nin her yerinde binlerce insanla buluşan Yankı Yazgan'ın konferansı şimdiden büyük ilgi görüyor. Bahçeşehir Koleji Alanya Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanlğı'nı Hasan Seral yapıyor. Yönetim kurulunda yer alan diğer isimler ise Tuğba Kamburoğlu, Esra Doğan, Başak Canko, Gaye Aktay.
'4+4+4 EĞİTİM HAYATINDA KÖKLÜ DEĞİŞİLİKLER YAPTI'
Yaptığı tüm etkinliklerle Alanya’da fark yaratan okul aile birliği hakkında okul müdürü Feyyaz Uysal, "30 Mart 2012 tarih ve 6287 sayılı kanun ile ilköğretim ve eğitim kanunundaki değişikliklerle, kamuoyu tarafından bilinen ismiyle 4+4+4 sistemi eğitim hayatımızda köklü değişiklikler getirmiştir. Bu değişikliklerden biri de Okul Aile Birliği Yönetmeliği'dir. Okulumuzun faaliyetlerine başladığı 2007–2008 eğitim-öğretim yılında her okulumuzun ayrı bir okul aile birliği vardı. Anaokulu, İlköğretim Okulu, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi gibi. Yeni çıkan yönetmelikle ise aynı kampus içerisinde bulunan, aynı kurucuya ait okulların okul aile birlikleri birleştirildi. Bürokratik işlemlerin kolaylığı faaliyetlerimizi tek çatı altında toplamamızı sağladı. Güç birleşmesi ve takım çalışmasıyla etkinliklerimizin, seminerlerimizin, sosyal sorumluluk projelerimizin sayısı artarak tüm okulumuzu ve Alanya’yı içerisine aldı. Yeni yasayla tek bir oturumda ortak gündem maddeleri üzerinde fikirleri paylaşabiliyor ve uygulamalarımızı ortak yapabiliyoruz. Yani ortak hedefler belirleyebiliyoruz. 'Benim okul aile birliğim' kavramı değil, 'Bizim okul aile birliğimiz' kavramı yerleşerek, bireysellikten, takım çalışmasına geçilmiştir. Bu anlayışı çok hızlı hayata geçiren okul aile birliğimiz de etkinliğini arttırmıştır" dedi.
'GÖREV YAPTIĞIMIZ SÜRECE BİRÇOK ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİK'
Bahçeşehir Koleji Alanya Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Seral, okul aile birliklerinin sorumluluklarını belirterek, yaptıkları etkinliklerden bahsetti. Seral, "Okul aile birliklerinin görev ve sorumluluklarını iki farklı uygulamada değerlendirebiliriz. Bunlar, devlet okullarında okul aile birliklerinin görev ve sorumlulukları ile özel okullarda okul aile birliklerinin görev ve sorumlulukları. Devlet okullarında okul aile birliği faaliyetleri genelde maddi konuları içerir. Okulun gelirleri okul aile birliği kanalı ile sağlanır. Özel okullarda ise okul aile birliklerinin görev ve sorumlulukları daha farklıdır. Sosyal sorumluluk projeleri, etkinlikler, seminerler ve kardeş okul projeleriyle biz birçok alanda çalışırız. Bu bağlamda bizler, görev yaptığımız zaman dilimi içerisinde velilere, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yönelik eğitim seminerlerimize ağırlık verdik. Eğitimle ilgili tiyatrolar, sunumlar ve akademik motivasyon seminerleri düzenledik. Öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmak amacıyla eğlence ve şenlikler düzenledik. Kardeş okulumuza eğitim araç ve gereçleri sağladık, öğrencilerin ve öğrenci velilerinin diş bakımları ve doktor muayenelerini yaptırdık. Öğrencilerimizle kardeş okuldaki öğrencileri ortak etkinliklerde buluşturduk. Okul yönetiminin de desteğiyle büyük organizasyonlara imza attık. Etkinliklerden sağladığımız geliri sosyal sorumluluk bilinciyle değerlendirdik. Okulun faaliyete geçtiği yıldan beri Bahçeşehir Koleji Alanya Okul Aile Birliği farklılığını hep hissettirdi. Geçmiş yönetimlerin bıraktığı başarıları arttırarak devam ediyoruz. Son etkinliğimiz çok önemli bir ismi Alanya’ya getirmek olacak. Prof. Dr. Yankı Yazgan, 6 Nisan tarihinde Alanya’da misafirimiz olacak ve bir konferans verecek. Çocuklarda öğrenme, davranış ve beyin gelişimi, ergenle iletişim başlıklarıyla verilecek konferanslara tüm Alanya’nın katılımını bekliyoruz" diye konuştu.

#

23 Mar 2013 - 00:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber