Bisiklet turizmi başlıyor

5 YIL içinde Antalya bölgesinde 400 bin Avrupalının pedal çevirmesi bekleniyor.

Alman bisikletçiler, kış ve bahar dönemi antrenmanlarını kademeli İspanya'dan Türkiye'ye kaydıracak. 2015 yılına kadar Antalya bölgesine 400 bin pedal tutkunun gelmesi bekleniyor. Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kirch, yaptığı açıklamada Londra 2012 Olimpiyatları'na Türkiye ve Almanya'da Türkiye Bisiklet Federasyonu’yla (TBF) birlikte hazırlandıklarını söyledi. Alman bisiklet sporcularının kış ve bahar döneminde antrenmanlarını Türkiye'de Antalya'nın Manavgat, Alanya, Kemer ilçeleri ile Kapodakya bölgesinde yaptıklarını belirten Kirch, 2015 yılına kadar İspanya Mallorca, İtalya, Güney Kıbrıs, Mısır ve Fransa'ya giden turistlerin önemli bir bölümünü Antalya ve Kapadokya bölgesine kaydıracaklarını kaydetti. Her yıl kış mevsiminde Avrupa ülkelerinde 1 milyona yakın pedal tutkunun İspanya Mallorca'ya gittiğine dikkat çeken Kirsc, adadaki yığılmadan ötürü Alman sporcuların iklimini ve doğasını beğendiği Antalya'da bisiklet sürmek istediğini kaydetti. Kirsc, 5 yıl içinde bölgedeki pedal çevirme hareketliliğinin, bisiklet sporu altyapısı çalışmalarıyla doğru orantılı olacağını belirtti. Kirsch, "TBF ile Almanya Bisiklet Federasyonu (BDR) birlikte yaptığı ortak çalışmayla Antalya merkez, Alanya, Kemer, Manavgat, Gündoğmuş, İbradı, Akseki ilçeleriyle Side beldesinde bisiklet sporunu cazibe merkezi haline getireceğiz. Hedefimiz 5 yıl içinde 400 bin bisiklet tutkununu Türkiye'ye çekmek. Türkiye'de her geçen gün bisiklet sporuna ilgi artıyor. İspanya Mayorka'da kış ve bahar döneminde aşırı yoğunluk olduğu için bisikletçiler rahat bir şekilde antrenmanlarını yapamıyor" diye konuştu. Kisch, TBF ile BDR Almanya ve Türkiye'de başta Alanya ve Manavgat ilçeleri olmak üzere 27 Temmuz tarihinde başlayacak olan Londra 2012 Olimpiyatları'na birlikte hazırlandıklarını kaydetti. Öte yandan Uğur Mondial Bisiklet Sorumlu Müdürü Fatih Takmaklı, yaptığı açıklamada yurt genelinde bisiklet sporunun geliştirmesi ve yaygınlaştırılması için yerel yönetimlerle birlikte proje hazırladıklarını söyledi. Aydın Nazilli'de bulunan fabrikalarında günlük 2 bin adet bisiklet üretimi yaptıklarını belirten Takmaklı, başta Antalya bölgesi olmak üzere yurt genelinde bisiklet sporunu geliştirmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

#

27 Oca 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber