Bilişimciler yeni darbe planlarını itiraf etti!

Fethullah Gülen'in bilişim uzmanlarına talimat verdiği ve böylelikle 'Türkiye'de hayatı durdurma' planı yaptığı iddia edildi. Bu plan kapsamında, 'FETÖ'nün başta ABD, Kanada olmak üzere çeşitli ülkelerdeki hackerları aracılığı ile bankacılık, enerji ve ulaşım sektörünü hedef alacağı yönünde istihbarat alındığı öne sürüldü

SÖZCÜ'DEN Kamil Elibol'un haberine göre, darbe soruşturmalarında 'gizli tanık' olan bazı bilişim uzmanları yeni darbe planlarını itiraf ederek Fethullah Gülen'in örgütün bilişim uzmanlarına, 'Türkiye'de hayatı durdurun' talimatı verdiğini' iddia edildi.

'HACKER'LARIN DEVLET SİSTEMLERİNE SIZDIĞI' İDDİA EDİLDİ

'FETÖ'nün siber terör saldırı hazırlıklarına' Ak Parti'nin darbe soruşturmasının miladı olarak kabul ettiği 17-25 Aralık operasyonlarından sonra başladığını iddia eden gizli tanıkların, hackerların MERNİS, e-devlet, TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi), UYAP bilişim ağı ile SEÇSİS (Sandık sonuçları paylaşım sistemi) gibi sistemlere sızdığını söyledikleri belirtildi.

'SİBER SALDIRI B PLANI OLARAK REZERVDE TUTULUYORDU'
Bir gizli tanığın, "Darbe girişiminin başarısız olması halinde siber saldırı B planı olarak rezervde tutuluyordu. Uyuyan hackerlar çeşitli ülkelerden eş zamanlı siber saldırıya kalkışacak" diye ifade verdiği kaydedildi.

'PARALEL SERVER'LARA AKTARDILAR'
Hackerların kamu kurumlarına yurt dışından yaptıkları sızmalar ile işlem ağlarındaki sistem açıklarını tespit ettiği öne sürüldü. Diğer bir iddiaya göre, darbe girişiminden sonra kapatılan TİB'e ait verilerin kurulduğu günden itibaren yabancı ülkelerdeki 'paralel' server'lara (bilgisayar veri tabanı) aktarıldı. ‘Paralel' arşivin Kanada ya da Malezya'da olduğu tahmin ediliyor.

20 Eki 2016 - 18:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber