Berlusconi benzetmesi!

‘Futbolda Şike’ soruşturmasında kumpas kurulduğuna ilişkin hazırlanan iddianameye göre FETÖ’cüler, Berlusconi örneğinden yola çıkıp Fenerbahçe’yi ele geçirerek başbakanlık yolunu açmaya çalıştı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ‘Futbolda Şike’ kumpası iddianamesinde, Zaman gazetesinde düzenlenen şike operasyonu öncesi yapıldığı iddia edilen toplantıya katılan bir gizli tanığın ifadesi yer aldı. ‘Güneş’ kod isimli gizli tanık Zaman’a ziyarete gittiğini ve genel bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Ayrı bir odaya geçtiklerini ve odada, Şerif Ali Tekalan, Hidayet Karaca, İlhan İşbilen, Suat Yıldırım, Mehmet Ali Şengük, Ekrem Dumanlı’nın olduğunu söyleyen gizli tanık, toplantıda konuşulan konuları ayrıntılı bir şekilde anlattı: 
‘Futbolda niye yokuz?’ 
“Firari eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan toplantıda, ‘Radyomuz, televizyonumuz, gazetemiz, derneklerimiz var. Her alanda varız ama futbolda neden yokuz. Bu büyük bir eksiklik’ diyerek Silvio Berlusconi örneğini verdi. ‘Berlusconi İtalya’da bir futbol kulübü başkanıydı. Mafya olduğu bilinmesine rağmen futbol onun geçmişini sildirdi ve daha ileriye taşıyarak Başbakanlık da yaptı. Aziz Yıldırım inanılmazbir kitleye hitap ediyor. Fenerbahçe taraftarları aynı bizim gibi kendi aralarında kenetlenmiştir. Sivil toplum örgütü gibi, bir dernek bir teşkilat gibi çalışırlar’ dedi.” 
‘Çaycım paşayı getirir’ 
Gizli tanık daha sonra İlhan İşbilen’in söz aldığını ve “Bu yapılacak olanın bizim tarafımızdan yapılacağını kamuoyu söyleyecektir. Bunu da cemaat yaptırdı diye. Bunun önlemini almak gerekir. Biz daha önce Balyoz ve Ergenekon operasyonlarında hakimi veya savcıyı ayaklarına yollamamıza rağmen alamıyorduk. Şimdi bir paşayı benim çaycım kulağından tutup getirebiliyor. Bunları da rahatlıkla yapabiliriz’ dediğini anlattı. Tekalan’ın da ‘Emniyet somut belgeler koyar biz de televizyon ve gazetemize anında servis edersek operasyon yapılacak kulüplerin karşısındakiler de desteklenirse daha etkili olur’ dediğini söyledi. 
ESKİ FUTBOL İMAMI ANLATTI: ‘FB ve BJK’den katılan olmadı’ 
Futbolculara ‘abilik’ yapan Sait Alpsoy, haklarında ‘FETÖ üyeliği’ suçundan dava açılan eski futbolcular İsmail Demiriz, Uğur Tütüneker, Arif Erdem’in yanı sıra Hakan Ünsal, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk’un da içinde bulunduğu gruplara sohbet toplantıları yaptığını anlattı: “İsmail Demiriz’in önayak olmasıyla sohbet başlattık, fakat Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan katılım gösteren olmadı. Zaten FB ve BJK’den cemaat adına kazanılmış kimse yoktu. Arif Erdem bir tarihte bana kız arkadaşı ile geldi, o bayan ile evlenmesinin uygun olup olmayacağını danıştı.” 
‘Emre’ye nikah kıydım’ 
“Aynı şey Emre Belözoğlu ile de yaşandı. 2006’da Emre Belözoğlu’nun imam nikahını kıydım. 2009’da Emre benimle tekrar irtibat kurdu, cemaatten hiçbir hizmet alamadıklarını, bundan dolayı herkesin uzaklaştığını anlattı.” 
Dünya kupası primi FETÖ’ye himmet gitti 
“Futbolda himmet işine İstanbul imamı Ahmet Kara’nın yardımcısı Soner bakıyordu. Türk Futbol takımının 2002 Dünya Şampiyonası’nda 3. olması neticesinde teşvik primi aldılar, bu primden bildiğim kadarıyla 200 veya 500.000 dolar para grup adına bir araya getirildi. Ben bu paranın temsilci bir futbolcu vasıtasıyla bizzat Fethullah Gülen’e götürülmesinin daha uygun olacağını söyledim, Arif Erdem bu parayı götürdü.”

04 Ara 2016 - 08:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber