'Basın özgürlüğünü' anlatacak

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve Yeni Alanya Gazetesi köşe yazarı Atilla Sertel, Avustralya Atatürk Kültür Merkezi (AAKM) organizasyonuyla 26 Ekim Cumartesi günü 'Türkiye'de Medya, Basın Özgürlüğü ve Tutuklu Gazeteciler' konulu konferansın konuğu olacak

Sertel, Avustralya’nın başkenti Sdney’de gerçekleştirilecek konferansta, özellikle son 10 yılda baskı, sansür, otosansür, hapis tehdidi altında ciddi bir güven erozyonuna uğrayan Türk basınının bugün içinde bulunduğu durumu özetleyecek. Bugün sayısı 65’i bulan tutuklu veya hükümlü gazeteci ile gazeteciler açısından 'Dünyanın en büyük gazeteci cezaevi' benzetmesi yapılan Türkiye’de, gazetecilerin 'neden' ve 'niçin' tutuklandığına değinecek olan Sertel, bütün baskılara rağmen eğilmeden bükülmeden, kalemini satmadan yazanların sözcüsü olacak. Sertel, ticaret ve siyaset sarmalına giren bir kısım medyanın meslek etiğini nasıl hiçe saydıklarına da değinecek. 
“NEDEN ÖZGÜRLEŞEMİYORUZ?”
Konferans için Avustralya’ya giden Sertel, Avustralya’da yaşayan Türklerle bir araya gelecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Dünyanın öteki ucunda Türk basının bugün geldiği durumu anlatmaya çalışacağım. Özgürlükler ülkesi Avustralya’da ülkemizin, basınımızın bütün özgürleşme çabalarına rağmen neden özgürleşemediğine, neden dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olduğumuza değineceğim. Keşke, ülkemizdeki kadınların, çocukların, gençlerin, askerlerin, aydınların, gazetecilerin kısaca toplumun tüm kesimlerinin ne kadar özgür olduklarından bahsedebilseydim ancak içinde bulunduğumuz tablo ortada" diye konuştu. Sertel’in katılımıyla 'Türkiye'de Medya, Basın Özgürlüğü ve Tutuklu Gazeteciler' konulu konferans, 26 Ekim Cumartesi günü, Auburn Town Hall’de saat 13.00’te başlayacak.

23 Eki 2013 - 23:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber