Başbakanlık genelgesi bugün yayınlandı

Başbakanlık genelgesi Resmi Gazetede yayınlandı. İmzasız ihbar mektupları artık işleme alınmayacak

Başbakanlık genelgesi bugün yayınlandı
Haber albümü için resme tıklayın

TERÖRLE mücadeleye destek amacıyla idarelere verilen dilekçeler hakkındaki BaşbakanlıkGenelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede, terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadeleye destek amacıyla idarelere sunulan dilekçelerin, sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş yeri veya ikametgah adresi bulunmaması halinde incelenmemesi talimatı verildi.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'un 4. maddesindeki dilekçe hakkına ilişkin düzenlemelerde, dilekçelerde sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş yeri ya da ikametgah adresine yer verilmesi zorunluluğunun bulunduğu hatırlatılan genelgede, şunlar kaydedildi:
"Terör örgütleri ve Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplarla mücadele, idarelere dilekçe vermek suretiyle de desteklenmektedir. Ancak bu kapsamda; söz konusu örgüt, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresini ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir."

21 Eki 2016 - 09:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber