Başbakan Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, yaptıkları telefon görüşmesinde, DEAŞ'ın yanı sıra PKK terör örgütünün de hem Türkiye hem de Irak'ın güvenliğine ortak tehdit teşkil ettiği ve bu tehditle ortak mücadelenin şart olduğu konusunda görüş birliğine vardı.

BAŞBAKANLIK Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan  Yıldırım, İbadi  ile telefonda görüştü.
Yapıcı ve samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Yıldırım,  Türkiye'nin, Irak'la her alanda ilişkilerin geliştirilmesine ve ilişkilerde  yapıcı bir atmosferin tesis edilmesine önem atfettiğini belirtti. Bu bağlamda,  Yıldırım ve İbadi, yakın ve doğrudan temasları geliştirmek ve sıklaştırmak  konusunda mutabık kaldı.
Görüşmede Yıldırım, Türkiye'nin, Irak'ın terör örgütü DEAŞ'a karşı  Musul ve diğer bölgelerde yürüttüğü mücadeleye desteğini teyit etti.
İki lider, DEAŞ'ın yanı sıra PKK terör örgütünün de hem Türkiye hem de  Irak'ın güvenliğine ortak tehdit teşkil ettiği ve bu tehditle ortak mücadelenin  şart olduğu konusunda görüş birliğine vardı.
Görüşmede, Türkiye'nin, Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne  saygı gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin bu bağlamdaki yapıcı  katkılarını ve tutumunu izah etti.
Öte yandan, Yıldırım, Türkiye'nin, Musul ve Telafer başta olmak üzere,  Irak makamlarının, terör örgütü DEAŞ'tan temizlenecek bölgelerde, bu terör  örgütünün yeniden kök salmasına neden olabilecek, Iraklıların refah ve  güvenliğini olumsuz yönde etkileyerek yeni acılara ve göç dalgalarına sebebiyet  verebilecek girişimleri engellemek için gereken tedbirleri aldığından emin  olduğunu ifade etti.
Görüşmede, Irak Başbakanı İbadi de bu tedbirlerin halihazırda Irak  makamları tarafından alındığını teyit etti. İbadi, bölgedeki son gelişmeler  hakkında bilgi verdi.
Görüşmede, Türkiye ve Irak arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek  için gerekli iradenin her iki tarafta da mevcut olduğunu teyit eden iki lider, bu  hedef doğrultusunda birtakım somut adımların atılması konusunda mutabık kaldı.

10 Ara 2016 - 19:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber