Başbakan talimatı verdi! Erken seçim...

Başbakan Davutoğlu’nun, olası erken seçimin AK Parti’nin oylarına nasıl yansıyacağına dair araştırma yapılması için talimat verdiği öne sürüldü

7 Haziran seçimlerinden tek başına hükümet kurma gücüyle çıkamayan AK Parti’de yol haritası belirlemek için hemen çalışmalar başlatıldı. MHP’nin çözüm sürecine karşı olması, CHP’nin hükümetle ilgili yolsuzluk iddialarını gündemde tutmak istemesi AKP’nin bu partilerle olası koalisyonun önündeki engeller olarak görülüyor. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da AKP ile koalisyon kurmayacaklarını açıklamıştı.

Oylar artar mı azalır mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olası erken seçimin doğuracağı sonuçlarla ilgili araştırma yapılması için talimat verdiği öne sürüldü. Reuters’a göre, AKP’li bir yetkili, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olası bir erken seçimin partinin oylarına nasıl yansıyacağının araştırılması için talimat verdiğini söyledi.

Kriz olursa ne olur?

Reuters’a bilgi veren yetkili, “Olası bir erken seçimin şu aşamada ve koalisyon seçenekleri denendikten sonra partinin oylarına yansımalarının nasıl olacağı konusunda araştırma yaptırıyoruz. Başbakan bu konuda talimat verdi. Bu sonuçlar ortaya çıktıktan sonra daha rahat değerlendirme yaparız” diye konuştu. Ülkenin olası bir ekonomik sarsıntı yaşaması durumunda bunun sandığa yansımalarının olacağını belirten aynı yetkili, “Her durumun farklı bir tepkisi olabilir. Bu durumda da seçmen iradesinin nasıl değişeceğini gözlemlemek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

10 Haz 2015 - 09:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber