Başbakan'dan sert açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk ekranlarında Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı

TÜRKİYE Cumhuriyeti hava sahası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin denetimindedir. Kim olursa olsun angajman kurallarımız bellidir. Etrafımızda krizler yaşanıyor. Bu ortamda Türkiye'nin tedbir halinde olması lazım. Tavrımız çok açık. Kim sınırlarımızı ihlal ederse önce uyarırız, dostça uyarırız. Hangi ülke olursa olsun.

Rusya'ya gerekli diplomatik girişimlerde bulunduk. Türk sınırlarına bir daha müdahalelerde bulunulmaması gerektiği söylendi. Türkiye sınırlarına saygılı olduklarını, sehven olduklarını ifade ettik. Türkiye’nin anjagman kuralları geçerlidir. TSK talimatlandırılmıştır. Suriye’de Türkiye’nin sınırı ihlali dışında Rus uçaklarının Suriye içinde masum halkın toplandığı yerleri bombaladığı iddialar var. Suriye Rusya’nın değil ama Türkiye’nin komşusu. Türkiye’nin sınırları ihlalini dost düşman kimseye tavsiye etmeyiz. Türkiye ile ilişkileri olan Rusya dikkat eder, bize bildikleri budur.

Suriye krizi dün başlamış değil. 4 yıldır biz BM Güvenlik Konseyi üyesini harekete geçirmeye çalıştık. Türkiye her şeyi denedi. 4 yıl sonra herkesin muhasebede bulunması lazım.

IŞİD’e karşı müdahale ise hep berber verelim. Ama halka karşı rejimin yanında durmak ihlal yapılan yerler sınır bölgeleri IŞİD, DEAŞ yok ılımlı muhalefet var. DEAŞ’ın bulunduğu bölgede operasyonlar yapılmıyor. Bu konuda Rusya ile kanallarımız açık. Gerekenleri konuşuyoruz. Umarım yanlış tutumlardan vazgeçerler.

YSK'DAN SANDIK TAŞIMAYA RET 

Çıkan karar saygılıyız ama bu doğru olduğu anlamına gelmez. Bir takım zaafler ortaya çıksa da gereken önlemleri alırız.  

Bizim doğru olmadığımız karardır. Kritik dönemde bir yetki aşınması söz konusudur. Doğru olmadığına inandığımız karardır.

Hükümet olarak Türkiye’nin her yerinde tedbir alırız. Karar böyle olmasa idi halkın sisteme güvene artardı. Daha rahat sandığa giderdi.   

VAATLERE KAYNAK TARTIŞMASI 

Biz ne dersek halk bu gerçekleşebilirdir der. Biz bir şey söyledik mi hesap, kitap yapıp söyleriz. Kaynak tartışması açabilirler. Biz verdiğimiz sözü yaparız, kaynağını da buluruz. Hesaplara göre taahhütlerimizin maliyeti 19 milyar TL civarında GSMH’mızın yüzde 1’i nispetinde. CHP ve MHP’nin 150 milyar TL civarında.

05 Eki 2015 - 15:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber