Başak Demirtaş 774 gün rapor almış!

Selahattin Demirtaş, teröristler için "gençler" ifadesini kullandı. Öğretmen eşi ise o "gençlerin" kan kusturduğu çocukları eğitimden mahrum bıraktı. Milli Eğitim Bakanlığı, Başak Demirtaş'ın 774 gün boyunca sağlık raporu aldığını açıkladı...

ÜST akıl, kan lobisini besledi. Kanlı terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu'yu savaş alanına çevirdi. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise barikat kurup hendek kazan hainlere "Gençler" diye seslendi. İşte Demirtaş gençlere arka çıkarken, eşi de terör örgütü yüzünden okula gidemeyen çocukları öğretmensiz bıraktı. Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın yakıp yıktığı Sur'daki okulunu umursamadı.

4 ÖĞRETİM YILINA DENK GELİYOR

Öğretmen Demirtaş'ın tam 5 aydır Diyarbakır Sur Yeşilli Ortaokulu'na uğramadığı ortaya çıktı. Üç yılı aşkındır bu okulda görev yapan Başak Demirtaş'ın sürekli rapor aldığı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı ise konuyla ilgili dün bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Öğretmen B.D., 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, 2004 yılından itibaren, 112 günü 2015-2016 eğitim-öğretim yılına ait olmak üzere, toplam 774 gün hastalık raporuna bağlı hastalık izni kullanmıştır..." Bu süre ise 4 öğretim yılı, yani 8 döneme denk geliyordu.

İŞTE O TWEETLER

Başak Demirtaş'ın görev yaptığı okula neredeyse hiç uğramadan maaş alması sosyal medyada hem öfkeyle hem alayla karşılandı. İşte o mesajlar:

- Kocası saz çalar, karısı öğretmenlerin hakkını... Kürt çocuklarının üzerinden daha nasıl kirli siyaset yapılır ki?

- O nasıl bir hastalık öyle 774 rapor gerekiyor. Bir türlü iyileşmemiş!

- Geçmiş olsun Başak Hanım. 10 yıldır geçmeyen hastalığınız sizi çok yormuş olmalı.

- Kadın meğer okulu bırakmış, hastanede işe başlamış.

- Bizim vergilerimizle aldığın o maaşı helal sanıyorsun değil mi!

- Demirtaş yaptıklarıyla eşini bile hasta etti!

- Kandil'e atanmış, orada devam ediyor görevine...

- Adamların bir tane doğru iş yapanı yok.

- Bunlar değil miydi "Kürt çocuklarının okuma hakkını ellerinden aldınız" diyen..

- Özyönetimde öğretmenler böyle çalışıyormuş.

- İki yıldır atama bekliyorum ben. Yazıklar olsun sizin kan emiciliğinize!

ÖRNEK AL DEMİRTAŞ

Başak Demirtaş, 774 gün rapor alıp okula gitmedi. Bu skandal Muş'un Kurtuluş Mezrası İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Cengiz Sur'u akıllara getirdi. Sur, kar nedeniyle kapanan okul yolunu her gün kürekle açtı. Öğrencilerini evlerinden alıp kucağında okula taşıdı. Bu vefa Türkiye'yi ağlattı. Sur'un bu azmi herkesi etkilerken Başak Demirtaş'ın sorumsuzluğu büyük tepki çekti. Vatandaşlar, "Acaba hangisi Kürt çocuklarını daha çok düşünüyor?" yorumlarına neden oldu. Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cengiz Sur'u arayıp tebrik etti.

19 Oca 2016 - 15:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber