Bartholomeos ayin için geldi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Aya Yorgi Kilisesi’nde ayin yönettikten sonra Başkan Sipahioğlu'nun konuğu oldu

ALANYA'DA bulunan Aya Yorgi  Kilisesi’nde Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da katıldığı bir ayin düzenledi. Ayine Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Hırvatistan'dan papazlar ile Alanya'da yerleşik yaşayan çeşitli ülkelerden Ortodokslar katıldı. Aya Yorgi Kilisesi'nde gerçekleşen ayinde çeşitli dualar ve ilahiler okundu. Ayine katılanlar, ayin yapılan alanda mum yakarak dua ettiler. Kilisenin tamamen dolduğu ayin yaklaşık 2 saat sürdü. Ayin, katılan Hristiyan Ortodokslara şarap ve ekmek verilmesiyle sona erdi. Bartholomeos, ayin sonrası Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile Sipahioğlu’nun sahibi olduğu Gardenia Otel’de bir araya geldi.  Bartholomeos’e, Sotirios ve Demre Metropoliti Dr. Hrisostomos de eşlik  ettiler. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’ü ve çeşitli kurumları ziyaretinin ardından Alanya’ya gelerek Sipahioğlu ile görüşen patrik, burada bir süre dinlenme fırsatı buldu. İkram edilen çay eşliğinde sohbet eden Bartholomeos, Sipahioğlu’na bornoz takımı hediye ederken, Sipahioğlu da Bartholomeos'a ipekten yapılmış bir tablo ve Alanya yöresine özgü ipek bel kuşağı hediye etti. Görüşmelerde Alanya'daki Aya Yorgi Kilisesi’ndeki tadilatlar konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Sipahioğlu ile bir saate yakın otelde kalan Bartholomeos, Alanya’dan ayrılarak konaklayacağı Kemer’deki Kilikya Palace Oteli’ne dönüş yaptı.

04 Ara 2013 - 22:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber