Baluken'e, Bakan'a hakaretten para cezası

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve Kocaeli Kandıra Cezaevi'ne konulan HDP Grup Başkan vekili İdris Baluken'e yaptığı bir konuşma nedeniyle Sağlık Bakanı'na hakaret ve TCK 301'inci maddesine muhalefet suçundan toplam 12 bin 100 lira para cezası verildi

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, duruşmada Sağlık Bakanlığı'nın müdahil olma isteminin kabul edildiğini belirtirek, "Bakanlığın gördüğü bir zarar yok, Bakanlık müdahal değil, sanık olmalıydı" dedi.
Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin Grup Başkan Vekili İdris Baluken ile ilgili Mardin'de yaptığı bir konuşmada nedeniyle TCK/301 maddesinden Mardin 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması görüldü. Baluken'in SEBGİS yoluyla katıldığı duruşmayı avukatlarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da izledi. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde hendek-barikat operasyonları sırasında bir binanın bodrumunda kalan kişiler ile ilgili girişimler sırasında Mardin'e yaptığı konuşmadan dolayı, 'Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti, TBMM, hükümet ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Baluken, suçlamaları red etti. Duruşmada, Baluken'in avukatlarının ses kayıtlarının dinlenmesi, Meclis tutanaklarının istenmesi ve savunma için süre verilmesi talepleri reddedilirken, Sağlık Bakanlığının davaya müdahil olma talebi ise kabul etti.
SAĞLIK BAKANINA HAKARETTEN 8 BİN 500 LİRA PARA CEZASI
Mahkeme, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken'e, yargılandığı davanın ilk duruşmasında davaya müdahil olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na hakaretten 8 bin 500 lira para cezası, TCK 301'den ise 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, 6 ay hapis cezasını sonra 3 bin 600 lira para cezasına çevirerek yargılamayı bitirdi.
Kararı değerlendiren HDP'nin Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Sağlık bakanlığının müdahilliğinin kabul edilmesinin hukuk garebeti olduğunu belirterek, "Olayda sağlık bakanlığının bir zararı yok. Bakanlığın müdahil olması yargılamaya müdahaledir. Hatta Cizre'de bulunan insanlara gerekli müdahale edilmediği için Sağlık Bakanlığı sanık olmalıydı. Sayın Baluken Mecliste yaptığı 'Yaşam hakkı' ile ilgili aynı konuşmayı Mardin'de yaptı. Bu konuşması da Meclis konuşmaları gibi dokunulmazlık kapsamındadır. Ancak, avukatların bütün talepleri red edildi. Kararı temyiz edeceğiz" dedi.

08 Ara 2016 - 15:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber