Bakanlardan 'kimyasal' tepkisi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin gazetecilere ortak basın açıklaması yaptı

"KADINA Karşı Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması İşbirliği Protokolü" töreninden önce Suriye’de yaşanan kimyasal silahla katliam iddialarıyla ilgili konuşan Bozdağ ve Şahin olaya büyük tepki gösterdiler.

Fatma Şahin konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

İşte yapılan açıklamadan satır başları:
FATMA ŞAHİN:
"Küresel vicdanın gelişmesi gerekiyor. Kötülüğü azaltmanın yolu iyiliği çoğaltmaktan geçiyor. Onların yaşam haklarını korumalıyız. İman ederek söylüyorum. Masumiyet büyük bir zaferdi. Kötülük kaybedecektir. Sabah gazeteyi elime aldım, ellerim titredi, ağlamak ağlamamak... (Şahin bu sözlerinin ardından gözyaşlarının tutamadı)

BEKİR BOZDAĞ:
"Irak'ın uranyum zenginleştirme çalışmaları üzerine uygulanan yaptırımlar hala gündemdedir. Kimyasal silah kullanıldığına dair haberler var. Bunun karşısında insani bir tavır ortaya koymamız lazım. İnsan olmanın verdiği yükümlülüğü beraber gerçekleştirmemiz lazımdır. BM Güvenlik Konseyi Bu olay konusunda atılması gereken adımlar atılmamıştır.Bu insanlık suçuna karşı sessiz kalmak, siyasi çıkar düşünmek çok büyük bir yanlışlıktır.Tarih bu konuda düşünenleri yazacaktır. Yetkili ve sorumlu olanlar da bu yükten kurtulamaz.
BEN İNSAN OLMAK İSTEMEM
"Kime neden niçin ne yapıyorlar. İnsanın öldürülmesini İslam emretmez. Suriye'deki katliamla ilgili İslam dünyası da harekete geçmeli. o çocuklar bizim çocuklarımız da olabilirdi. Dün uyuyamadım, huzurum kaçtı. Ne yapabiliriz diye değerlendirdim. Esad ve Esad'a destek verenler kafasını yastığa koyup uyuyabildiyse ve bu insanlıksa ben insan olmak istemem açıkçası. BM bir takım hesaplar yapacağına BM uzman heyeti orada. Dünden izin verilmesi gerekirdi. Hemen bir sorgulama yapılması gerekirdi. Bu konunun incelenmesi lazım. Daha incelenmesine izin verilmedi. Ortada bir zulüm var. Daha inceleme olmadan provokasyon denilirse bu insanlığa sığmaz. Maalesef bazı ülkeler bunu yapıyor.
KİMYASAL SİLAH KULLANILDIĞI AÇIK
Kimyasal silah kullanıldığı aşikardır. Kimyasal silahların nerede ne kadar bulunduğu toplumun elinde var. Kimyasal silah kullanıldığı açık. İnsanlıktan yana tavır alınması gerekir. Artık yeter denilmesi lazım. Yeter demek için kaç masum insan ölecek.
Hürriyet'e baktığınızda manşetinde bambaşka bir haber var. Suriye'de tek bir satır yok. Başka gazetelere bakın hangi anlayış? Türkiye'nin en büyük gazetesi. Hangi vicdan bu haberi görmezden gelme emrini verdi. İnsan olmak adına okuyuculara duyurmak adına son derece önemlidir. Dünyanın gündemi bu. Türkiye'nin en büyük gazetesinin gündeminde yok. Soruyorum; en büyük insanlık suçunu Size görmeyin diye kim baskı yaptı? Yoksa Tuncay Güney haberini getiren başkası mı oldu? Böyle bir gazetecilik olabilir mi? Bunu açıklasınlar lütfen.Bizimkiler kör olmuş, buna habercilik denmez, gazetecilik denmez. En büyük katliamı siz gazetenizde görmeyeceksiniz, sonra demokrasi diyeceksiniz.Onları kınıyorum.

22 Ağu 2013 - 11:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber