Bakan'dan flaş açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala 1 Mayıs tartışmalarına değinerek ''Şimdi devlet olarak millet olarak gelin duymadığımız bir şey yapalım ve eski jargonları unutalım'' dedi

HÜKÜMET ile sendikalar arasında süren 1 Mayıs gerginliğine değinen Bakan Ala, "1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin veren AK Parti hükümetidir. Günlerdir söylenen cümleleri çok duyduk. Gelin duymadığımız bir şey yapalım şimdi devlet olarak millet olarak. Şu 1 Mayıs'ı Yenikapı'da, Kadıköy'de kutlayalım. Yenikapı'yı açtık, ulaşım da rahat burada kutlayalım. O eski jargonu, Türkiye'nin yaşadığı eski şeyleri unutalım ve yeni bir cümle kuralım. Şu işçi bayramını işçi bayramı gibi kutlayalım. Biz de bize düşen her türlü imkanı verelim. İnsanlarımızı gerekirse ücretsiz taşıyalım. Ve gelsinler bayramlarını kutlasınlar" diye konuştu.

Bakan Ala, gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde de bulundu:

-Paralel yapı Emniyet içinde başarılı polislerimizin ilerlemesini, önemli görevlere gelmesini istememiş hep kendi adamlarını getirmiş. 260 bin polis teşkilatımız bizim evladımız. Kim işini iyi yaparsa belirli yerlere gelecek, kim işini iyi yapmazsa cezasını çeker. Darbe girişimi sıcağı sıcağına iki birimde olanların paralel yapı elamanlarıyla yapılmaya çalışıldı. Amir memurundan emir alan hale gelmiş bazı birimlerde. Yaşananlardan sonra teşkilatımıza bir ferahlama geldi. Teşkilat içinde ilerleme sınavlarında ciddi olaylar var. Sorular verilinceye kadar yaşananlar olmuş. Biz kurallar ve ilkeler üzerinden hareket ediyoruz. Devlet böyle çalışır. Teşkilatımız bundan sonra daha rahat çalışacak.

-Devlet içerisinde böyle yapıların güçlenmesi ve ilerlemesi mümkün değildir.

-AK Parti Türkiye'nin kurumsal yapısının imkan verdiğinden daha demokratik şekilde fikirlerimizi söylüyoruz. Kararlar oluşturulmadan kamuoyuna açık değerlendirmeler yapmak yakışık olmaz. Milletimiz biz konuşmayınca neler oluyor diyor. Yapı işliyorsa tekrar konuyu açmıyoruz. Kararlar alındıktan sonra açıklamalarımızı yaparız.

-AK Parti göreve geldiği günden bu yana birçok reforma imza attı. Bitti denilemez çünkü AK Parti'ye karşı beklenti çok yüksek.

29 Nis 2014 - 14:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber