Bakan İsmet Yılmaz çelenk koyma törenine katıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) açılış töreni için geldiği Aydın'da valilik önündeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma törenine katıldı. Daha sonra Valiliğe geçen Bakan Yılmaz, okul yaptırmak isteyen hayırsever Muharrem Balat ile protokol imzaladı

ADNAN Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) açılış töreni için Aydın'a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aydın Valiliği'ne geçerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yapılan çelenk koyma törenine katıldı. Saat 12.00'de yapılması planlanan tören, Bakan Yılmaz'ın programının sarkması nedeniyle 30 dakika gecikmeyle başladı. Valilik önündeki törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
OKUL İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Çelenk koyma töreninin ardından Valiliğe geçen Bakan Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak'tan Aydın'ın tarihçesi, eğitim durumu, okulların ve yurtların doluluk oranı ile ilgili bilgi aldı. Aydın'ın eğitim seviyesi olarak iyi bir yerde olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, daha sonra okul inşa ettirmek isteyen hayırsever işadamı Muharrem Balat ile protokol imzaladı. İkili eğitim sistemine son vereceklerini belirten Yılmaz, "Aydın'da beş okul yapılırsa, ikili eğitim biter. Bu okulun yapılmasının ardından dört okula ihtiyaç kalıyor" dedi. Okul yaptırma sözü veren iş adamı Muharrem Balat, daha önce Köşk'ün bir mahallesinde rastladığı genç bir öğretmenin kendi imkanlarıyla okulu boyamaya çalışmasından etkilenip okulun boya işlerini üstlendiğini, bir de anaokulu yaptırdığını belirtti. Eğitime destek vermek istediğini söyleyen Balat, "Bu okulun tamamladığını görmek beni mutlu edecek" dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, protokol imza töreninin ardından Cuma namazına gitmek üzere valilikten ayrıldı.
Öte yandan valilik önündeki vatandaşlar, tören için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı bekledi. Sıcak havadan bunalan bir grup, geciken Bakan Yılmaz'ı alkışlarla protesto etti. Efeler Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde okuyan bir kız öğrenci ise bayrak direği yanında beklerken aniden fenalaştı. Tören alanındaki sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk kontrolün ardından, öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı.

28 Eki 2016 - 15:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber