Bakan flaş iddiayı doğruladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, normalleşme süreci kapsamında hükümet tarafından Mısır’a bir heyet gönderileceğini doğrulayarak, “Türkiye ile düşmanlığın veya soğuk davranmanın kendilerine de bir fayda sağlamayacağı anlaşıldı” dedi

BAKAN Eroğlu, Ramazan Bayramı programı kapsamında dün geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, Dinar ilçesinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katıldı. Tören öncesinde basın mensupların gündeme ilişkin sorularını yanıtlatan Bakan Eroğlu, biz gazetecinin, ‘Mısır ile ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında hükümetin bayramdan sonra Mısır’a bir heyet göndermesi söylentileri var, siz bu heyet içerisinde yer alacak mısınız?’ sorusuna yanıt vererek, Türkiye olarak bütün ülkeler ile dost olmak istediklerini söyledi. Bakan Eroğlu açıklamasında şunları söyledi:
“Biz biliyorsunuz hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın prensipleri ve hükümetimizin aldığı karar ile birlikte Başbakanımızın dostları arttırmak, düşmanlıkları azaltmak istikametinde bir hamle yapmak istedi. Zaten bizim de prensibimiz buydu bir defa. Geçmişten beri özellikle “sıfır problem’ anlayışı ile hareket ediyorduk. Ama bu bir takım sıkıntılar bizden kaynaklanmadı, karşı taraftan kaynaklandı. Onlarda fevri durumu anladılar. Yani bu Türkiye ile düşmanlığın veya soğuk davranmanın kendilerine de bir fayda sağlamayacağı anlaşıldı dolayısı ile onlar bir adım atarlarsa biz koşarak, kucaklaşarak dostlukları arttırırız. Rusya ile nitekim basit bir görüşme neticesinde buzlar eridi, netice de şu anda iki ülkede ‘kazan kazan prensibi’ ‘kaybet kaybet’ değil, kazan kazan prensibi var.”
 
“MISIR İLE DE SOĞUKLUKLAR BİZDEN KAYNAKLANAN SOĞUKLUKLAR DEĞİL”
Mısır ile yaşanan soğukluğun Türkiye’den değil, Mısır’dan dolayı yaşandığını hatırlatan Bakan Eroğlu, “Mısır bizim tarihi dostluğumuz olduğu bir ülke. Esasen geçenlerde ‘İslam Ülkeleri Su Bakanları’ toplantısında bende beyanet verdim, ‘kardeşim biz dostuz, kardeşiz milletimizin sevgisini ve saygısını Mısır halkına iletin’ diye söyledik. Hakikaten bunlar yankı buluyor, netice de Mısır ile de soğukluklar bizden kaynaklanan soğukluklar değil dediğim gibi karşı taraftan kaynaklanan şeyi gidermek için gayret ediyoruz. Tabi kim gidecek hükümetimizin, Başbakanımızın takdiridir onu bilemiyorum. Ama bir ihtiyaç varsa su ile ilgili ormanla ilgili çölleşme ile ilgili bir problem varsa bizde gideriz çünkü ben şu anda Mısır’ında dahil olduğu bütün Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansı’nın başkanı durumundayım. BM adına yürütüyorum çölleşme ile mücadeleyi, Mısır’da da bu var arzu ederlerse zaten su bakanları toplantısına Mısır’da katıldı, herhangi bir ihtiyaç olursa bizde hazırız yani. Bütün ülkelere destek vermeye, iş birliği yapmaya ve ilişkilerimizi geliştirmeye hazırız” diye konuştu.

07 Tem 2016 - 13:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber