Bakan Çelik'ten Avrupa'ya sert gönderme!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Birileri teröristlere gösterdiği ilgiyi ne yazık ki mülteci çocuklarına göstermiyor" dedi

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Yıldırım Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, insanın çok ama insanlığın kıt olduğu, bir damla petrolün bir damla kandan daha kıymetli görüldüğü bir dönemin yaşandığını söyledi.
Dünyada sefaletle sefahatin, varlıkla yokluğun iç içe olduğunu belirten Çelik, "Diğer taraftan Cenabıallah'ın emri çok açık. Diyor ki 'Ben insanı varlıkların en şereflisi olarak yarattım. Yaratılanların en şereflisi insandır.' Demiyor ki 'Kolu olanı en şerefli yarattım', 'Gözü olanı en şerefli yarattım', 'Engeli olmayanı en şerefli yarattım' demiyor, Allah. Onun için bu gece vesilesiyle diyorum ki kolun olmaması, gözün olmaması, kulağın duymaması engel değildir. Engel olan şey vicdanların paslı olmasıdır." diye konuştu.
"Birileri teröristlere gösterdiği ilgiyi mülteci çocuklarına göstermiyor"
Bakan Çelik, dünyadaki gelişmelere dikkati çekerek, "Ortadoğu'da, yanı başımızdaki ülkelerde sadece insanlar ölmüyor, öldürülmüyor. Aynı zamanda insanlık ölüyor ve insanlık öldürülüyor. Bu çerçeveden baktığımız zaman, bu olup bitenlere karşı bir merhamet ülkesi olarak, insana değer veren bir ülke olarak sesini yükselten tek ülkenin Türkiye olduğunu görüyorsunuz. Birileri teröristlere gösterdiği ilgiyi ne yazık ki mülteci çocuklarına göstermiyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli kardeşlerimize hiç olmazsa yılda bir gün de olsa bu ilgiyi göstermiyor ama çok şükür bakınız Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve devletin bütün yetkilileri olarak biliniz ki biz sizin yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

03 Ara 2016 - 22:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber