Bakan Çavuşoğlu’dan üç kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar’ın dört Arap ülkesinin, Doha’daki Türk üssünün kapatılmasını da içeren 13 maddelik talep listesini reddetmesinden sonra üç kritik telefon görüşmesi yaptı

ÇAVUŞOĞLU, Katar Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, Suudi Arabisitan Dışişleri Bakanı Adil Bin el-Cubeyr ve Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Atiyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaparak taraflara itidal çağrısını yineledi.

Krizin diyalog yöntemiyle çözülmesi gerektiği görüşünü tekrarlayan Çavuşoğlu, özellikle Suudi mevkidaşına Katar’dan istenilenlerin makul ve karşılanabilir düzeyde olması gerektiği mesajını verdi. Bölge ülkelerinin Ramazan Bayramı’na kriz içinde girmesinden Türkiye’nin üzüntü duyduğunu belirten Çavuşoğlu, buna rağmen Ankara’nın diyalog yöntemiyle çözüm sağlanması için girişimlerini sürdüreceğini vurguladı.

Çavuşoğlu Türkiye’nin Katar’da kurduğu askeri üssün bölgede herhangi bir ülkeyi hedef almadığını, aksine tüm bölgenin güvenliği için olduğunu da belirtti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da önceki gün Türkiye’nin gündeminde Katar’daki üs ile ilgili dört Arap ülkesinin istediği şekilde bir tasarrufa gitmesinin bulunmadığını açıklamıştı.

24 Haz 2017 - 23:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber