Bakan Ayşenur İslam ilk kez konuştu: Artık psikolojik test geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk yurtları başta olmak üzere bundan sonra bakanlığa alınacak personelin psikoloji ve karakter testi yapılarak alınması için çalışma başlattıklarını açıkladı. İslam, tedbir olarak Elazığ'daki iddialarda adı geçen personeli de açığa aldıklarını söyledi

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk yurtları başta olmak üzere bundan sonra bakanlığa alınacak personelin psikoloji ve karakter testi yapılarak alınması için çalışma başlattıklarını açıkladı. İslam, tedbir olarak Elazığ'daki iddialarda adı geçen personeli de açığa aldıklarını söyledi.

Meclis'te gazetecilerin Elazığ'daki iddialarla ilgili sorularını İslam, konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini ve soruşturmanın sağlıklı yürüyebilmesi için çalışanların görevden alındığını belirtti.

"SAVCILIKTAN HENÜZ BİLDİRİM GELMEDİ"

Savcılıktan henüz bakanlığa bir bildirim gelmediğini ancak tedbir olarak bu çalışanları açığa aldıklarını anlatan İslam, "Herkesin içi rahat olsun. Bu konuda en ufak bir tolerans göstermeyiz. Gerçekten bu iddialar doğruysa en ağır şekilde cezalandırılmasını isteriz.

"BASIN KURULUŞLARINDAN RİCAM VAR"

Ancak basın kuruluşlarından ricam henüz iddianamesi bile hazırlanmamış, geçmişe yönelik bir hadiseyle ilgili konuları dile getirirken dikkatli olun. Ölçülü bir dil kullanın. Bu hizmetlerimize, çocuklarımıza yaşlılarımıza engelilerimize hizmetlerimizi gölgeleyecek, burada büyük bir özveriyle çalışan insanları rencide edecek bir dilden kaçının." dedi.

"ÇOK SAYIDA MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ"

İslam, kendilerinin gazete haberi üzerine harekete geçtiklerini ve çok sayıda müfettiş görevlendirdiklerini belirtirken bundan sonra ilgili kurumlara alınacak personelin bir psikolojisine ve karakterine yönelik testten geçirilmesi için çalışma başlattıklarını anlattı. Bu çalışmanın üç ay önce başladığını vurgulayan İslam, "Bunu öncelikle kurumlara alınacak personel için planlıyoruz. Ancak bu testlerin mevcut çalışanlara da uygulanması konusunu da değerlendireceğiz" dedi.

Kaynak: Aysel Alp/Hürriyet

12 Mar 2015 - 17:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber