Bakan açıkladı! Düğmeye basıldı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Kent içi ulaşımı ülke genelinde etkileyecek bir başka eylem ülke içinde ulaşımda geçerli olacak tek ödeme sisteminin geliştirilmesi. Bu proje için bakanlığımızca bir fizibilite çalışması hazırlandı" dedi

İstanbul

Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampüsü’nde "Kent İçi Ulaşım Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştaya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da katıldı.  Çalıştayın açılışında Bakan Bilgin bir konuşma yaptı.

"METRO HATTI İÇİNDE PROJE ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATMIŞ BULUNMAKTAYIZ"

 Bakan Feridun Bilgin, İstanbul’da yapı tamamlanan Levent-Hisarüstü Metrosunun yakında açılışının yapılacağını bildirerek, "3. havalimanını Gayrettepe’ye bağlayacak metro hattı içinde proje çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız.  Yenikapı-İncirli, İncirli-Sefaköy metro hatlarının da yapım işlerini üstlenmiş bulunmaktayız" dedi. Bakan Bilgin, konuşmasında akıllı ulaşım sistemlerine dikkat çekerek, "Akıllı ulaşım sistemleri denilince; sistematik ve standardizasyon ilkelerinin pratiğe yansımasında önemli bir rol oynayacak, trafik sıkışıklığını ve karmaşasını direk çözümü olacak uygulamalar bütününden bahsediyoruz. Bakanlığımız bu konuda ki ihtiyacı görerek, geniş katılımlı bir çalışma yapmış bulunmakta. Ülkemizin bu aladan ki temel yol haritası olan akıllı ulaşım sistemleri strateji belgesi ve eylem planı sizlerin de çok değerli katılım ve katkılarıyla hazırlanmış bulunmakta" dedi.  Feridun Bilgin, "Trafik ışık ve işaretlerinin, trafik akış ve verimliliğini geliştirecek şekilde düzenlenmesi kapsamında eylem planı döneminde, kent merkezlerinde en az bir koridorda adaptif yeşil alan uygulamasına geçiş sağlanmasını planlıyoruz. 2023 yılına kadar bütün büyük şehirlerimiz de kent içi ulaşımı etkileyecek trafik yönetim merkezlerinin oluşturulması. Bu alanda çok başarılı belediyelerimiz var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi kurulduğu günden bu yana önemli ve mükemmel gelişmeler gösterdi" şeklinde  konuştu.

ÜLKE İÇİNDE TEK ÖDEME SİSTEMİ

Bakan Bilgin, "Kent içi ulaşımı ülke genelinde etkileyecek bir başka eylem ülke içinde ulaşımda geçerli olacak tek ödeme sisteminin geliştirilmesi. Bu proje için bakanlığımızca bir fizibilite çalışması hazırlandı. Tek ödeme sisteminin temelini de bir mahsuplaşma merkezinin kurulması oluşturmakta. 2016 yılına kadar bir taraftan mahsuplaşma merkezinin kurulmasını, bir taraftan da bir pilot uygulama yapmayı öngörüyoruz" dedi.

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ

Feridun Bilgin, toplu taşımacılıkta akıllı ulaşım sistemleri uygulamalarının artırılmasına yönelik olarak 2016 yılına kadar tüm büyükşehirleri en az bir güzergah üzerindeki durakların akıllı hale getirilmesini öngördüklerini dile getirerek, "Bu konuda oldukça başarılı uygulamaları olan belediyelerimizin olduğu bilinmekte. Ancak bizler tüm büyük şehirlerimizin merkez ilçelerindeki birer güzergahta bu uygulamayı görmeyi hedefliyoruz. Yine büyük şehirlerde eylem planı döneminde yerel mobil yolcu bilgi sistemi uygulamalarının geliştirilmesi de bir başka eylem. Vatandaşımız evden çıkmadan önce kullanacağı güzergaha dair trafik yoğunluğu, trafik kazası, yol onarımı bakımı ve hava durumu gibi bilgileri çeşitli web tabanlı uygulamaları ile öğrenebilecek" diye konuştu.

24 Mar 2015 - 13:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber