Avrupa'da staj yapacaklar

LEONARDO Da Vinci Hareketlilik Programı kapsamında 22 öğrenci yurt dışına staja gidiyor. Berat-Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi'nin Hasta ve Yaşlı Hizmetleri ve Hasta Bakımı Bölümü öğrencileri Leonardo da Vinci Hareketlilik (Hayatboyu Öğrenme) Programı kapsamında yurt dışına staja gidecek.

Hilal ÖNEL

Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları Alanya Şubesi'nde dil kursu alan öğrenciler bugün 15.45'te Antalya'dan Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a gidecek. Avrupa Birliği (AB) tarafından 90 bin Euro'ya finanse edilen proje hakkında bilgi veren Berat-Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Yüzer, projeye toplam 22 kişinin katıldığını ve ekipte bulanan 7 öğrenci ve 1 öğretmenin de Isparta Eğirdir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden geleceğini söyledi. Yüzer, "Grubun bir kısmı Almanya, bir diğer kısmı ise Hollanda'ya gidecek. Eğitimimiz bir aylık staj süresince gerçekleşecek. Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları tarafından verilen 72 saatlik Mesleki İngilizce Kursu'nu tamamlayanlar bu eğitime katılacaklar. Projemiz ise meslek öğretmeni Gülizar Şengül tarafından hazırlanmış ve ulusal bazda kabul görmüştür. Bu anlamda hocamıza da teşekkür ediyoruz" dedi.
SERTİFİKALARINI ALDILAR
Proje amacının, öğrencilerin, alanlarındaki bilgileri yerinde görmeleri ve incelemelerini sağlamak olduğunu belirten Yüzer, ikinci bir grup hazırlayarak onları da mart ayı içerisinde Almanya'ya göndereceklerini söyledi. Yüzer'in açıklamasının ardından, Amsterdam'daki staj eğitimine katılmaya hak kazanan, 12 öğrenciye sertifikaları verildi.

#

05 Oca 2013 - 00:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber