Avrasya Tüneli'nin adı bugün belli oluyor

Avrasya Tüneli 10 gün sora hizmete açılıyor. Tünelin adı ise bugün sona erecek halk oylaması anketinin sonucuna göre belirlenecek. Anket sonrası sosyal medyada başlatılan kampanyalarda; Atatürk, Abdülhamid Han ve Alparslan Türkeş isimleri öne çıkıyordu

İSTANBUL Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi'nde sona yaklaşıldı. 
Marmaray'ın kardeşi olarak tanımlanan Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık'taki açılışı öncesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, "Kıtalar Birleşiyor Alttan, İsmi Geliyor Halktan" sloganıyla anket başlattı. 
ATATÜRK, ABDÜLHAMİD HAN, ALPARSLAN TÜRKEŞ 
Anket sonrası Ekşisözlük, Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenen sosyal medya kullanıcıları  #TüneleİsimÖnerim başlığıyla Avrasya Tüneli'nin adının “Atatürk” olması için kampanya başlattı. 
Bazı kullanıcılar da tünelin adının Boğaz'a ilk tüp geçiş projesini çizdiren Osmanlı padişahı Abdülhamid Han olması gerektiğini savunuyor. 
Öte yandan özellikle ülkücüler Avrasya Tüneli'ne 'Alparslan Türkeş' adının verilmesi için kampanya başlatmıştı. Ülkücüler "Milli projeye milliyetçi isim" sloganıyla başlmattıkları kampanyayı geçtiğimiz günlerde Twitter'da Türkiye gündemine sokmayı başardı.

10 Ara 2016 - 09:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber