Atatürk sesine hayran kaldığı Sovyet sanatçıyı evlat edinmek istemiş

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sesine hayran kaldığı Sovyet opera sanatçısı İvan Jadan’ı evlat edinmek istediği ortaya çıktı

Atatürk sesine hayran kaldığı Sovyet sanatçıyı evlat edinmek istemiş
Atatürk sesine hayran kaldığı Sovyet sanatçıyı evlat edinmek istemiş
Haber albümü için resme tıklayın

RUS yazar Georgi Nikitin’in Samizdat dergisinde kaleme aldığı yazıya göre, Jadan diğer ünlü Sovyet sanatçılarla 1935 yılında Atatürk’ün daveti üzerine Türkiye’de konser turuna katıldı.
Konuk sanatçılar arasında ünlü besteci Dmitriy Şostakoviç ve kemancı David Oistrah da yer aldı. Yazara göre, Sovyet sanatçıların Ankara’da verdiği konserde Atatürk genç sanatçı Jadan’ın sesine hayran kalıyor.

Yazıda “Atatürk, sanatçı Jadan’ın sesine muazzam şekilde hayran kalıyor. Atatürk, Jadan’ı evlatlığa almak istiyor ve kendisine monogram yazılı altın kaplama sigara tabakası da hediye ediyor” ifadelerine yer verildi.

Sanatçının 2. Dünya Savaşı yıllarında Alman Nazi birliklerine esir düştüğü ve daha sonra işgal altındaki Ukrayna’da Alman askerlerine konserler verdiği de ifade edildi. Nikitin, bu durumun Sovyet yönetiminin sert tepkisine neden olduğunu belirtti. Savaştan sonra Jadan’ın Amerika’ya göç ettiği ve sanatçı kariyerinin de ABD’de başarısızlıkla sonuçlandığı kaydedil

03 Ara 2016 - 16:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber