Askerlik şubesinde özel güvenlik

ASKERLİK çağına gelen erkeklerin işlemlerinin yapıldığı askerlik şubelerinde artık özel güvenlik dönemi başladı. Askerlik şubelerinin güvenlikleri ve temizlikleri özel şirketler tarafından yapılacak.

Günay AKTAŞ
Askerlik şubelerinde bundan böyle askerler yerine özel güvenlik görevlilerince korunacak. Uygulamaya Alanya'da da geçildi. Türkiye'de 150 askerlik şubesi pilot bölge seçilirken, özel güvenlik elemanları bir yıl süreyle askerlerle birlikte nöbet tutacak. Bu süre sonunda tüm askerlik şubeleri özel güvenliğe devredilirken, askerler ise kışlasına çekilecek. Yetkililerden alınan bilgiye göre, askerlerle birlikte özel güvenlik elemanları bir yıl boyunca birlikte görev yapacak. Bir yılın sonunda askerler kışlalarına çekilirken, askerlik şubeleri de tamamen özel güvenlik elemanları tarafından korunacak. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı tarafından özel güvenlik ihalelerinin yapılmaya başlandığı da belirtildi. BAZI ASKERLİK ŞUBELERİ OKUL OLACAK Türkiye'de 150 askerlik şubesi pilot bölge seçilirken, bu konudaki tebligatın ilgili askerlik şubelerine gönderildiği bildirildi. Özel güvenlik görevlileri, 1 yıl süreyle askerlerle birlikte nöbet tutacak, bu sürenin sonunda askerler kışlasına çekilecek. Bu arada nüfusu 10 binin altında olan yerleşim birimlerindeki askerlik şubeleri ise kapatılıyor. Türkiye'de 180 askerlik şubesinin kaldırılarak yakın ilçelere bağlandığı kaydedildi. Kapatılan askerlik şubeleri ise okul ihtiyacının karşılanması için Milli Savunma Bakanlığı ile protokol imzalayan Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) devredilecek.

#

24 Ağu 2012 - 02:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber